Evenimentul Zilei > Social > Passaris poate să fie eliberat, după ce a ispășit 20 de ani de închisoare
Passaris poate să fie eliberat, după ce a ispășit 20 de ani de închisoare

Passaris poate să fie eliberat, după ce a ispășit 20 de ani de închisoare

Konstantinos Passaris, considerat unul dintre cei mai periculoși infractori din Europa, află în octombrie dacă obține liberarea condiționată. El este încarcerat acum la Penitenciarul Arad și numai ce a împlinit fracția, adică cei 20 de ani de stat după gratii, moment în care, potrivit legii poate cere liberarea condiționată.

Ceea ce a și făcut! A cerut deja Comisiei de liberări condiționate să-I dea aviz, comisie care a statuat că nu trebuie eliberat. ”Din cuprinsul caracterizării aflate la dosar rezultă că deţinutul a adoptat o conduită oscilantă în perioada de detenţie, fiind sancţionat de 9 ori pentru atitudine necuviincioasă faţă de cadre şi nerespectarea Regulamentului de Ordine Interioară, confecţionare şi deţinere de obiecte interzise, sancţiunile fiind ulterior ridicate prin recompensare şi a fost recompensat de 44 de ori.

Pe 8 septembrie, cererea lui a fost respinsă de Judecătoria Arad, însă grecul a făcut contestație, iar o decizie în acest sens va fi luată pe 6 octombrie. În anul 2000, Konstantinos Passaris s-a apucat de jefuit magazine și hoteluri în Grecia. El a fost arestat, însă a reușit să scape, ucigând doi polițiști și rănind grav un gardian. Un an mai târziu el a mai împușcat o prostituată, de teamă ca aceasta să nu dea poliției informații despre el. Ulterior, grecul a mai ucis, aparent fără motiv, o farmacistă și pe sora acesteia.

Polițiștii eleni nu au reușit să-l captureze, deși la un moment dat îl înconjuraseră. Până la urmă, Passaris a reușit să fugă în Româna, unde a jefuit o casă de schimb valutar, după ce a împușcat casierul și un paznic. Câteva zile, el a fost reținut de polițiștii români și trimis în fața justiției, iar în 2002 a fost condamnat la închisoare pe viață. Iar acum grecii așteaptă să fie extrădat pentru a-l încarcera cu privire la pedeapsa pe care el o are, legat de faptele săvârșite peste hotare. Rămâne însă de văzut dacă instanța din România îl va pune sau nu în libertate.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: