Pasiunile românilor. Cum își organizează timpul liber

Pasiunile românilor. Cum își organizează timpul liber

Un top 10 pasiuni preferate de români este necesar pentru a vedea care sunt activitățile pe care compatrioții noștri le adoră. Timpul liber este petrecut în moduri diferite de către oameni, iar românii au propriile pasiuni și modalități preferate de petrecere a timpului liber. 

În top 10 pasiuni preferate de români, locul 10 este ocupat de calculator. Petrecerea timpului liber pe calculator începe să ocupe tot mai mult timpul liber al românilor, în special tinerii fiind atrași de viață virtuală. Fie că socializează pe rețele virtuale, că joacă jocuri simple sau că își cumpără jocuri pe calculator, românii petrec din ce în ce mai mult timp în lumea virtuală. În plus, și chatul sau verificarea e-mail-urilor sau vizionarea de videoclipuri poate răpi destul timp liber pentru români. Calculatorul începe să acapareze atât viață profesională, cât și pe cea privată a românilor.

Poziția 9 în top 10 pasiuni preferate de români este ocupată de citit. Fie că este vorba despre literatură, ficțiune, non-ficțiune, reviste sau chiar portaluri de informație și actualitate, acestea vor fi mereu preferate de români. În timpul liber, o carte bună sau o punere în tema cu noile evenimente cotidiene reprezintă adevărate hobby-uri pentru pasionațîi de lectură. Subiectul nu contează atâta timp cât timpul liber atât de prețios este petrecut cu plăcere în compania unui material bun de lectură.

Poziția opt în top 10 pasiuni preferate de români este ocupată de sport. Jogging-ul, sporturile de sala sau exercițiile pilates, acestea au început să prindă și la români. Atât femeile, cât și bărbațîi au început să aibă mai multă grijă de propriul corp și să se apuce în timpul liber de sport. Sesiuni de stretching, ore întregi la sala sau exercițîi de întreținere, toate aceste exerciții și-au făcut loc în rutină zilnică a tot mai multor români, care nu se lasă mai prejos și încearcă să își mențînă tonusul muscular și sănătatea cât mai bine. Cum la muncă mulți români sunt „țintuiți” în scaun la birou, aceștia simt nevoia de a-și mișcă picioarele și mâinile. O jumătate de ora de mișcare executată cât mai corect întărește oasele, tendoanele și articulațiile și oferă  echilibru, relaxând întregul corp.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pe locul șapte în top 10 pasiuni preferate de români se află fotbalul. Cu mic cu mare, femei și bărbați s-au lăsat cuprinși de microbul fotbalului și petrec tot mai mult timp în față televizorului, pe stadioane și pe drumuri pentru a-și vedea echipele favorite pe teren și în afară acestuia. Fotbalul românesc a ieșit tot mai mult în evidență în ultimii ani, iar fanii înrăiți ai fiecărei echipe de fotbal își susțin favoriții din ce în ce mai înverșunat și mai violent. Rezultatele favorabile pe plan internațional ale echipelor românești au atras tot mai multe priviri și mai mulți suporteri din toate colțurile țării care își ajută echipa și petrec din ce în ce mai mult timp în față televizorului și pe teren pentru a-și susține favoriții.

Că femeile preferă cumpărăturile, asta se știe deja, astfel că locul șase din top 10 pasiuni preferate de români este ocupat de cumpărături. Produsele electronice și electrocasnice pentru bărbați și articolele de îmbrăcăminte și încălțăminte sau accesorii pentru femei fac cu ochiul prin magazinele de profil și la magazinele online. Nu puțini sunt cei care, în timpul liber, adoră să „cerceteze” magazinele la rând și, eventual, să cumpere noi produse de care au – sau nu – nevoie.

Poziția cinci a topului hobby-urilor preferate de români este luată de gătit. O activitate îndrăgită în special de doamne, însă care ajunge să fie și pe placul bărbaților, gătitul deschide noi portițe către exercitarea imaginației și a spiritului organizatorial. Bucățele gustoase pot răsări din timpul petrecut în bucătărie cu plăcere, astfel că nu este neapărat o corvoadă pentru adevărațîi pasionați de gătit. În plus, cei care adoră să gătească pot face și cursuri speciale și chiar o carieră din pasiunea lor.

Locul patru în top 10 pasiuni preferate de români este ocupat de ieșitul la terasă. Românii sunt petrecăreți cunoscuți în lume și, ori de câte ori au ocazia, ies la o bere la terasă, pe timpul verii, sau în club ori la restaurante în sezonul răcoros. Cum românilor le place să petreacă, ei nu lasă timpul liber să se scurgă și se întâlnesc cu prietenii, povestind și pălăvrăgind ore în șir.

Poziția 3 în top 10 pasiuni preferate de români este luată de colecționari. Românii colecționează diferite lucruri: dacă în copilărie au început cu timbre și monezi,la maturitate trec și la colecționarea de obiecte mai neobișnuite: mașinuțe de jucărie (sau reale), obiecte decorative, obiecte de anticariat, cărți sau bijuterii. Nimic nu îi încânta mai mult pe colecționari decât să își arate frumoasă colecție de obiecte pe care cu drag le-au căutat și adunat în timp. Ceasuri, lanțuri vintage, broșe, pandantive, scrisori, cărți vechi, timbre sau vederi – toate acestea devin comori pentru adevărațîi colecționari cu mult timp liber la dispoziție, scrie familist.ro.

Poziția doi în top 10 pasiuni preferate de români este luată de șah sau table. Aceste jocuri de societate îi atrag în special pe bărbațîi care, pe măsură ce au tot mai mult timp liber la dispoziție, însă și prieteni, încing o partida de șah sau table în cadrul căreia mai discuta și ei „ că băieții”. Tablele au ajuns să fie un adevărat sport de parc, nu puțini fiind cei care aleg să se întâlnească în parc cu prietenii pentru a mai discuta și a petrece timp liber cu spor.

Poziția de top în cadrul celor 10 pasiuni preferate de români este luată de privitul la televizor. Deși este o activitate sedentară care nu necesită niciun fel de efort, privitul la televizor este poate cea mai populară pasiune a românilor. Fie că este vorba despre seriale, buletine de știri, emisiuni educative sau divertisment ori sport, toate programele sunt căutate în egală măsură. Bărbații și femeile or avea pasiuni diferite, însă la televizor găsesc de toate. Muzică, distracție, scandal, senzațional, monoton sau informație – toate tipurile de programe au fanii proprii care sorb orice ediție din priviri.