Evenimentul Zilei > Politica > Partidul lui Băsescu, curtat de Dragnea și Ciolacu! Acum s-au aflat manevrele PSD
Partidul lui Băsescu, curtat de Dragnea și Ciolacu! Acum s-au aflat manevrele PSD

Partidul lui Băsescu, curtat de Dragnea și Ciolacu! Acum s-au aflat manevrele PSD

Președintele PMP spune că formațiunea politică pe care o conduce e singura care nu a avut înțelegeri politice cu PSD.

Președintele PMP, Eugen Tomac, susține, într-o postare pe Facebook, că partidul pe care îl conduce este singurul care nu a făcut nicio înțelegere în Parlament cu PSD și dezvăluie că în trecut a fost invitat la discuții atât de fost lider social-democrat Liviu Dragnea, cât și de actualul șef PSD Marcel Ciolacu, însă i-a refuzat, informează B1.

Sirena roșie

”Știre importantă din Parlament. Singurul partid care nu a făcut, timp de 4 ani în Parlament, nicio înțelegere cu PSD este PMP. Noi nu am avut niciodată nicio negociere cu PSD pentru nicio funcție. M-a invitat  Liviu Dragnea odată la discuții și l-am refuzat. M-a invitat Ciolacu să facem majorități pentru funcții și l-am refuzat. Alții nu au rezistat și au mușcat din mărul otrăvit. Dîrcă este doar un caz, însă lista e lungă”, a scris Eugen Tomac pe Facebook. La alegerile locale din septembrie, PMP a făcut o figură decentă, iar candidatul partidului pentru fotoliul de edil al Capitalei, Traian Băsescu, a obținut un procent de 11%.

Noi suspiciuni de blat între USR și PSD

Precizările lui Tomac vin în contextul în care, la începutul acestei săptămâni, PSD  a reuşit să asigure cvorum în Biroul Permanent al Senatului pentru a trimite la dezbateri legea privind amânarea alegerilor parlamentare, cu ajutorul senatorului UDMR Tanczos Barna şi a senatorului USR George Dircă, cel care a fost votat de social-democraţi pentru Consiliul Legislativ.

Astfel, au apărut noi suspiciuni de blat între PSD și USR, după ce George Dircă a fost votat luna trecută membru în Consiliul Legislativ, cu ajutorul voturilor acordate masiv de parlamentarii social-democrați. El a obținut 174 de voturi ”pentru” și 17 ”împotrivă”. Social-democrații ar fi contribuit cu votul lor la acest rezultat, asta în condițiile în care și o parte cei de la USR l-ar fi votat pe Florin Iordache pentru șefia Consiliului Legislativ.

Pe de altă parte, prim vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a făcut joi un anunț interesant. PMP este în cărți pentru o viitoare alianță tripartită, coordonată de PNL în cazul în care va liberalii vor câștiga alegerile parlamentare din decembrie.