„Am luat cea mai importantă decizie astăzi. Le vom oferi o surpriză fantastică celor din PSD şi PNL. PMP are 2.500 de candidaţi pentru primăriile din ţară, 1.300 de candidaţi pentru consiliile judeţene şi peste 35.000 de candidaţi pregătiţi să intre în bătălii pentru consiliile locale.

România are un calendar foarte clar pentru alegerile locale şi partidul nostru a decis, astăzi, să intre în competiţie cu actorii politici existenţi peste tot în ţară în alegerile locale. PMP este pregătit să devină al treilea partid ca număr de aleşi locali în urma alegerilor locale din acest an.

Vom avea candidaţi valoroşi în toate municipiile din ţară, în toate oraşele şi aproape în toate comunele”, a declarat Tomac într-o conferinţă de presă.

Totodată, Tomac a ținut să menționeze că PMP nu se teme de alegerile anticipate.

„Credem că toată această gâlceavă, toată această dezbatere de nevoia de a programa alegerile anticipate, de care noi nu ne temem, este doar un joc politic la care românii asistă cu neputinţă şi cu oarecare dezamăgire pentru că, dincolo de calculele politice, sunt nişte realităţi.

Riscăm să ratăm un nou an, în care nu vom avea niciun kilometru de autostradă în plus, niciun spital nou regional şi multe alte proiecte abandonate.

Nu ne temem de alegerile anticipate. Le considerăm doar un capriciu politic şi credem că este esenţial ca oamenii politici să se gândească mai întâi la cetăţeni, la priorităţile României şi, dincolo de aceste lucruri, să nu existe altceva. În rest, sunt doar orgolii politice, pe care le înţelegem până la un anumit punct, dar nu le putem susţine şi nici tolera”, a mai declarat Tomac.

Preşedintele PMP a mai spus în cadrul conferinței de presă că partidul va avea un candidat la Primăria Capitalei. El nu a spus, însă, dacă e vorba de Teodor Paleologu.

„Domnul Paleologu se va implica împreună cu colegii noştri activ în campania electorală, alături de PMP. În perioada următoare, urmează să prezentăm toată echipa noastră pentru Bucureşti. De doi ani de zile, PMP insistă că, atât pentru alegerile generale, cât şi pentru alegerile locale, să avem candidaţi comuni.

Celelalte partide au tratat cu indiferenţă acest îndemn. Prin urmare, democraţia ne obligă să acţionăm. Noi nu putem să mergem în campania la alegerile locale pe acest principiu, că nu trebuie să ne exprimăm sau să propunem candidaţi pentru că este avantajat sau dezavantajat cineva. Dacă nu am fi făcut acest îndemn dintotdeauna, ar fi putut oricine să ne reproşeze acest lucru.

Nici astăzi, când fac această declaraţie, nu este târziu să se întâmple acest lucru. Dar, atât timp cât fiecare partid îşi setează priorităţile, altfel decât privind la interesul comunităţii, este limpede că şi în Bucureşti şi în alte localităţi oamenii îşi doresc alţi candidaţi să conducă primăriile. Nu ne-a răspuns nimeni la acest îndemn, nu a vrut nimeni să discute, în cazul de faţă la Bucureşti, unde avem 10%.

Am fost dispuşi să susţinem un candidat unic, dar pentru că şi Alianţa USR-PLUS are doi candidaţi şi PNL vrea să îşi propună propriul candidat, considerăm că este dreptul nostru legitim să mergem pe un candidat”, a declarat Eugen Tomac, informează Agerpres.