Evenimentul Zilei > Social > Partea neștiută a lui Adolf Hitler, dictatorul care a schimbat lumea
Partea neștiută a lui Adolf Hitler, dictatorul care a schimbat lumea

Partea neștiută a lui Adolf Hitler, dictatorul care a schimbat lumea

Toată lumea a auzit de Adolf Hitler, celebrul dictator german care a schimbat istoria omenirii. Prezența lui în istorie a influențat drastic destinele oamenilor.

De acesta se știu multe lucruri, însă nu tot. Multă lume nu știe că de fapt numele lui nu era Hitler sau că acesta era vegetarian, ori că făcea abuz de droguri.

Adolf Hitler este unul dintre cele mai cunoscute personaje ale secolului XX.A fost unul dintre oamenii care au aruncat lumea în cel de-Al Doilea Război Mondial, fiind responsabil, printre altele, de exterminarea a peste trei milioane de oameni în lagărele de concentrare.

Deşi există numeroase biografii dedicate lui Hitler, mereu apar la iveală lucruri inedite despre viaţa, preocupărilor şi obiceiurile liderului nazist.   Pe Hitler nu-l chema de fapt Hitler   Unul dintre lucrurile puţin cunoscute este că, de fapt, Adolf Hitler se numea Schicklgruber. Tatăl lui Hitler, Alois a fost născut de Maria Anna Schicklgruber, o tânără austriacă provenită dintr-o familie săracă de fermieri.

Alois a venit pe lume fără ca Maria Anna să fie căsătorită. Pe scurt, era copil din flori. În acest context, tatăl lui Hitler s-a numit Alois Schicklgruber. Mai târziu, şi-a schimbat numele după cel al tatălui său vitreg şi s-a numit Alois Hiedler. Cum s-a ajuns la Hitler nu se ştie nici astăzi.

Dictatorul vegetarian

Există o teorie susţinută de mărturii ale contemporanilor care arată că Hitler nu consuma carne şi prefera dieta vegetariană. Margot Woelk, o femeie care a fost degustător pentru Hitler a mărturisit pentru bussinesinsider.com că Hitler era un vegetarian dedicat, mâncând doar fructe şi legume.

„Era complet vegetarian şi mânca cele mai delicioase legume şi bunătăţi proaspete, de la sparanghel şi până la ardei şi mazăre, servite cu orez şi salate. Totul era aranjat pe un singur platou. Nu era nicio bucăţică de carne, nu-mi amintesc nici măcar peşte să fi fost”, declara pentru aceeaşi publicaţie Margot Woelk.

Se spune că totuşi Hitler ar fi mâncat brânză şi lactate, dar nu şi carne. Totul ar fi pornit de la o iubirea lui Hitler pentru animale. În mod ironic, liderii nazişti care au trimis atâţia oameni la moarte, aveau o afecţiune şi un sentiment aparte de milă faţă de animalele sacrificate.
Naziştii au dat şi legi dure împotriva celor care maltratau animalele. De exemplu, dacă un german era prins că a chinuit un animal făcea doi ani de puşcărie. Era interzisă producţia de „foie gras”, dar şi scurtarea cozilor şi urechilor câinilor fără anestezie.

Mai mult decât atât, erau interzise experimentele pe animale. Culmea, erau permise cele pe oameni. Este deja de pomină discuţia lui Himmler cu un medic nazist care practica vânătoarea. „Cum poţi să găseşti plăcerea în uciderea pe la spate a bietelor creaturi care trăiesc în pădure?”, l-ar fi întrebat Himmler.

Hitler și drogurile

S-a descoperit faptul că Adolf Hitler era un consumator pătimaş de stupefiante. Scriitorul german Norman Ohler în cartea sa ”Blitzed” detaliază legătura pe care Hitler o avea cu drogurile. Mai precis, folosea un amestec de cocaină şi opiacee, de care devenise dependent.