Evenimentul Zilei > Politica > Zi crucială în Parlament! Deputații decid ce se întâmplă cu banii Românilor în acest an
Zi crucială în Parlament! Deputații decid ce se întâmplă cu banii Românilor în acest an

Zi crucială în Parlament! Deputații decid ce se întâmplă cu banii Românilor în acest an

Joi, Parlamentul dezbate bugetul de stat pe acest an. Până joi dimineaţa, la ora 10,00, deputaţii şi senatorii pot depune amendamente la cele două proiecte.

Parlamentul dezbate bugetul de stat pe acest an. Guvernul a transmis marţi Legislativului cele două proiecte de lege.

Până joi dimineaţa, la ora 10,00, deputaţii şi senatorii pot depune amendamente la cele două proiecte. Acestea urmează să fie centralizate până la ora 12,00 şi transmise comisiilor parlamentare.

Şedinţele comune ale comisiilor de specialitate ale Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru examinarea şi depunerea avizelor la Comisiile pentru buget, finanţe şi bănci au loc joi, între orele 12,00 şi 16,00, conform calendarului de dezbatere aprobat de Birourile permanente reunite. Tot joi, între orele 14,00 – 16,00, au loc dezbateri generale în cadrul Comisiilor pentru buget, finanţe şi bănci.

Parlamentul dezbate bugetul de stat pe acest an

Ulterior, până sâmbătă, la ora 14,00, sunt prevăzute dezbateri în cadrul Comisiilor pentru buget, finanţe şi bănci cu ordonatorii principali de credite şi elaborarea rapoartelor asupra proiectelor legii bugetului de stat şi legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021.

Rapoartele Comisiilor pentru buget, finanţe şi bănci trebuie depuse luni, la ora 10,00.

Birourile permanente ale Camerei Deputaţilor şi Senatului se vor reuni luni, de la ora 14,00, pentru a stabili timpii de dezbatere în plenul Parlamentului.

Luni, începând cu ora 16,00, va avea loc şedinţa comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului, fiind programate dezbateri generale şi dezbateri pe anexe, iar marţi va fi dat votul final la proiectele legii bugetului de stat şi legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021.

Luni, într-o ședință a conducerii, liberalii au stabilit că nu vor depune niciun amendament pentru a nu mai pune presiune pe buget. În ședința Biroului Executiv al PNL s-a decis cu unanimitate de voturi să nu se vină cu niciun amendament din partea parlamentarilor liberali pentru a nu crește deficitul de 7,16%. Nici partenerii partenerii de guvernare de la USR PLUS și UDMR nu vor depune amendamente.

CITEȘTE ȘI USR-PLUS a promovat un om care a turnat-o pe Herta Muller la Securitate