Evenimentul Zilei > Actualitate > Aroganțe în Parlament. Deputații și-au luat brad de Crăciun pe măsura statutului lor. Câți oameni l-au cărat
Aroganțe în Parlament. Deputații și-au luat brad de Crăciun pe măsura statutului lor. Câți oameni l-au cărat

Aroganțe în Parlament. Deputații și-au luat brad de Crăciun pe măsura statutului lor. Câți oameni l-au cărat

Deputații și cei care vor vizita sediul Parlamentului în această perioadă, a sărbătorilor de Crăciun și Anul Nou, vor putea admira un brad imens.

A fost nevoie de 11 oameni ca să ducă, pe brațe, un brad imens de Crăciun, adus special, din pădure, pentru a fi amplasat în Camera Deputaților. Cei care se aflau pe holurile Casei Poporului au rămas uimiți în fața copacului care, dacă ar fi rămas în pădure, ar fi produs oxigen pentru câteva sute de oameni.

Dar, aleșii neamului au dorit să aibă la dispoziție ceva special, pe măsura statutului lor pribilegiat. Așa se face că și-au achiziționat un brad uriaș care s-ar fi potrivit, mai curând în piața centrală a unui oraș, după cum arată Știrile Pro TV.

De altfel, cei 11 lucrători s-au chinuti ceva timp pentru a-l ridica și pentru a-l fixa în suportul dedicat. Toată munca lor a fost supravegheată de o angajată a Parlamentului. Aceasta s-a ținut, totuși, la distanță suficient de mare pentru a evita, Doamne ferește, vreun accident nedorit.

Și, astfel, de Crăciun, reprezentanții poporului se vor putea lăuda cu un brad pe măsura ego-ului lor.

Trebuie spus că și la Senat a fost instalat un brad de Crăciun. Acest lucru s-a întâmplat joi, 9 noiembrie.

Sursa foto: pandurul.ro

Cel mai scump brad din România

Cel mai scump brad de Crăciun din lume va fi admirat, însă, în această iarnă, în Tîrgu Jiu. După patru ani, celebrul brad de Crăciun cumpărat de autoritățile locale pentru 100.000 de euro va fi montat în centrul orașului.

Achiziția a făcut obiectul unui dosar de cercetare penală, iar DNA a ținut bradul sub sechestru, pe parcursul anchetei.

Anul acesta, însă, autoritățile au primit permisiunea să-l folosească, de Crăciun. Asta spre bucuria unora, dar și spre indignarea altora. Aceștia din urmă consideră că suma cheltuită pentru acest ornament, este mult prea mare.

Bradul are o înălțime de 22 de metri, dar nu este natural, ci confecținat din aluminiu și oțel. Este împodobit cu 8.000 de leduri, dar și cu un sistem de sonorizare. Când l-au cumpărat, reprezentanții Primăriei susțineau că structura metalică va fi folosită de sărbători timp de 12 ani.