Evenimentul ZileiPoliticaParlament: Gabriel Oprea, audiat, miercuri, în Comisia juridică. Votul în plen, posibil lunea viitoare

Parlament: Gabriel Oprea, audiat, miercuri, în Comisia juridică. Votul în plen, posibil lunea viitoare

Parlament: Gabriel Oprea, audiat, miercuri, în Comisia juridică. Votul în plen, posibil lunea viitoare
Fostul ministru de Interne, Gabriel Oprea, va fi audiat, miercuri, în Comisia juridică, în Parlament. În cazul acestuia, procurorii DNA au solicitat Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pentru ucidere din culpă în cazul morţii poliţistului Bogdan Gigină.

Biroul permanent al Senatului a repartizat, săptămâna trecută, Comisiei juridice dosarul referitor la senatorul Gabriel Oprea, iar aceasta a stabilit să studieze până marţi, 13 septembrie, documentele, pentru ca pe 16 septembrie să depună raportul.

Vicepreşedintele Camerei superioare a Parlamentului, Ioan Chelaru, a explicat, ieri, că lunea viitoare programul "este puţin mai complicat", pentru că la ora 14,30 va avea loc o şedinţă comună a celor două Camere ale Parlamentului, la care este invitat premierul Dacian Cioloş. 

Dosarul referitor la Gabriel Oprea are 18 volume. 

Pe 31 august, şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut sesizarea Senatului pentru începerea urmăririi penale a lui Gabriel Oprea, fost vicepremier şi ministru de Interne, pentru ucidere din culpă în dosarul privind moartea poliţistului Bogdan Gigină.

 


Accesează: