Evenimentul Zilei > Social > Părintele Justin Pârvu, omagiat la Cercul Militar Național
Părintele Justin Pârvu, omagiat la Cercul Militar Național

Părintele Justin Pârvu, omagiat la Cercul Militar Național

Unul dintre stâlpii ortodoxiei românești va fi omagiat săptămâna aceasta, în Capitală.

Părintele Justin Pârvu, de la a cărui naștere se împlinesc 100 de ani în 2019, a fost și preot militar pe Frontul de Est în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial.

În cadrul Salonului de Carte „Polemos” al Armatei, joi, 17 octombrie, de la orele 14.00, academicianul Radu Ciuceanu și legendarul general Radu Theodoru, ambii nonagenari, vor susține câte un discurs la evenimentul de lansare a lucrării omagiale închinate marelui duhovnic Justin Pârvu și lumii monahale românești pe care Sfinția Sa a reprezentat-o.

„Polemos” găzduiește lansarea albumului „Duhovnicul – 100 de ani cu Părintele Justin. 100 de portrete de Cristina Nichituș Roncea” (publicat de Editura Doxologia). Cu același prilej, la Cercul Militar Național se va lansa și cartea de memorii a fostului deținut politic Radu Ciuceanu, „Thalassa! Thalassa! Thalassa!”.

Așa cum spuneam mai sus, vor grăi despre rostul acestor lucrări academicianul Radu Ciuceanu, director al Institutul Naţional pentru Studiul Totalitarismului al Academiei Române (INST) și totodată membru al Federației Internaționale a Artiștilor Fotografi (FIAP), precum și g-ral Radu Theodoru, erou al aerului, veteran de război și binecunoscut explorator și scriitor.

Cu această ocazie, organizatorii propun și o emoționantă cronică a albumului „Duhovnicul – 100 de ani cu Părintele Justin. 100 de portrete de Cristina Nichituș Roncea”, semnată de scriitoarea Magda Ursache.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.