Paradisul fără telefoane mobile. O insulă europeană devine o destinație turistică unică în lume

Paradisul fără telefoane mobile. O insulă europeană devine o destinație turistică unică în lume Sursa: dreamstime.com

O insulă din Europa devine prima destinație turistică din lume unde telefoanele sunt interzise. Această inițiativă unică vine într-un moment în care țara în jurul căreia se află se bucură de statutul de „cea mai fericită țară din lume”.

Este vorba despre insula Ulko-Tammio, situată în Golful Estic al Finlandei. Insula și-a propus să încurajeze vizitatorii să se deconecteze de tehnologie și să se bucure pe deplin de frumusețea naturii prin oferirea unor experiențe autentice și momente de relaxare.

Această inedită inițiativă vine într-un context în care Finlanda este cunoscută drept „cea mai fericită țară din lume” și găzduiește brandul Nokia, creatorul unuia dintre cele mai populare smartphone-uri din lume.

Insula Ulko-Tammio devine o oază fără telefoane pentru turiști

Vizitatorii vor avea oportunitatea de a se bucura de peisajele pitorești și de biodiversitatea insulei, în același timp, având posibilitatea de a se reconecta cu natura și cu ceilalți vizitatori.

Ne puteți urmări și pe Google News

Participarea la dezintoxicarea digitală este opțională, dar se speră că această inițiativă va oferi oamenilor ocazia de a-și îmbunătăți starea de spirit și bunăstarea prin întreruperea rutinei sociale-media și concentrarea pe experiențele reale.

Insula Ulko-Tammio, care se află în largul coastei Hamina, va fi o zonă fără telefoane în această vară. Dorim să îi îndemnăm pe turiști să își închidă dispozitivele inteligente și să se oprească și să se bucure cu adevărat de insule”, a declarat Mats Selin, expert în turism.

„Oprirea telefonului, explorarea naturii și întâlnirea cu oamenii față în față nu pot decât să vă îmbunătățească starea de spirit și bunăstarea. Petrecem nenumărate ore derulând feed-urile de pe rețelele de socializare, așa că o scurtă pauză înseamnă că aveți mai mult timp pentru experiențe noi”, a adăugat și Sari Castrén, psiholog.

Pe insulă se poate ajunge doar cu barca sau feriboturi

Insula Ulko-Tammio poate fi accesată cu bărci private sau feriboturi, însă turiștii sunt încurajați să-și rezerve transportul fără a folosi telefoanele.

Prin această inițiativă, insula finlandeză își propune să ofere o alternativă autentică pentru cei care doresc să se relaxeze, să se deconecteze de la tehnologie și să se bucure cu adevărat de frumusețea naturii. Aici, într-un mediu în care telefoanele nu mai au prioritate, turiștii au ocazia să se reconecteze cu lumea reală și să se răsfețe cu peisajele spectaculoase ale insulei, potrivit CNN.