Papa Francisc a părăsit Vaticanul ca persoană privată și a vizitat Bazilica Santa Maria Maggiore, pentru a adresa o rugăciune Fecioarei Salus populi Romani. Este o icoană bizantină cu imaginea Madonnei și copilului situată în capela Paolina.

Aşadar, în această sfântă zi de duminică după-amiază, Papa Francisc s-a reîntors la bazilica romană Santa Maria Maggiore pentru a se ruga  Fecioarei Salus Populi Romani pentru toţi italienii şi întreaga lume.

În această după-amiază, puțin după ora 16:00, Papa Francisc a părăsit Vaticanul în formă privată – informează directorul de presă a Vaticanului, Matteo Bruni – și a mers să viziteze Bazilica Santa Maria Maggiore, pentru a adresa o rugăciune către Fecioarei Salus populi Romani.

Deplasarea din Via del Corso s-a făcut pe jos, ca și cum ar fi într-un pelerinaj. Sfântul Părinte a ajuns la biserica San Marcello al Corso, unde se află Crucifixul miraculos, care în 1522 a fost dus în procesiune prin cartierele orașului pentru a ajuta cu „Marea ciumă” din Roma.

Cu rugăciunea sa, Sfântul Părinte a invocat sfârșitul pandemiei care afectează Italia și lumea întreagă, a implorat vindecarea pentru mulți bolnavi, și-a amintit de numeroasele victime din aceste zile și a cerut ca familiile și prietenii lor să găsească mângâiere. Intenția sa a fost adresată și lucrătorilor din sănătate, medicilor, asistenților medicali și celor care în aceste zile, cu munca lor, garantează funcționarea societății, se arată în comunicatul de la Vatican.

În acest context, bazilica Santa Maria Maggiore recapătă o importanță fundamentală în aceste momnte când lumea este lovită de noul virus, nu doar ca loc principal de cult dedicat Fecioarei Maria, ci și ca un punct de referință pentru atât de mulți credincioși care doresc să găsească un loc întotdeauna disponibil pentru a se retrage în rugăciune.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE