Papa Francisc vorbește despre al Treilea Război Mondial. „Se intensifică conflictele anacronice”

Papa Francisc vorbește despre al Treilea Război Mondial. „Se intensifică conflictele anacronice” Sursa: Arhiva EVZ

Papa Francisc a făcut un apelul către participanții la sesiunea plenară a Academiei Pontificale de Științe, cerându-le ca în acest moment al istoriei, „vă rog să promovați cunoștințele care au ca obiectiv construirea păcii”.

La sesiunea plenară a Academiei Pontificale de Științe, Papa Francisc a vorbit despre cum omenirea este împinsă spre cel de-Al Treilea Război Mondial. Suveranul Pontif atrage atenția că pericolul unor lovituri nucleare rămâne unul ridicat, iar factorii politici de decizie trebuie să dea dovadă de chibzuință și diplomație.

Axată pe tema „Știința de bază pentru dezvoltarea umană, pacea și sănătatea planetei”, sesiunea i-a adus față în față pe oamenii de știință membri ai Academiei Pontificale de Științe și liderul Bisericii Catolice.

Papa Francisc: „Se intensifică conflictele anacronice”

„După cele două tragice războaie mondiale, părea că lumea a învățat să progreseze treptat spre respectarea drepturilor omului, a dreptului internațional, a diverselor forme de cooperare. Din păcate, istoria dă semne de regres”, a declarat Papa Francisc.

Ne puteți urmări și pe Google News

În opinia Suveranului Pontif, „nu numai că se intensifică conflictele anacronice, dar ies la iveală naționalisme închise, exasperate, agresive și noi războaie de dominație, care afectează civili, bătrâni, copii și bolnavi și provoacă distrugeri pretutindeni. Numeroasele conflicte armate îngrijorează în mod serios”.

 Papa Francisc: „Este un Al Treilea Război Mondial „în bucăți”,şi poate fi „total”, iar riscurile pentru oameni și pentru planetă sunt întotdeauna mai mari”. Sfântul Ioan Paul al II-lea a mai declarat că „trebuie să continuăm să ne rugăm pentru acest pericol, care ar fi trebuit ocolit de ceva vreme. Este necesar să mobilizăm toate cunoștințele bazate pe știință și experiență pentru a depăși mizeria, sărăcia, noua sclavie și pentru a evita războaiele. Respingând unele cercetări, inevitabil destinate, în circumstanțe istorice concrete, în scopul morții, oamenii de știință din întreaga lume se pot uni într-o dorință comună de a dezarma știința și de a forma o forță pentru pace”.

Papa Francisc, despre sclavie, prostituție și traficul de organe

Profitând de faptul că erau prezenți membrii Academiei Pontificale de Științe, Papa Francisc a făcut apel și „la eliberarea de diverse forme de sclavie, precum munca forțată, prostituția și traficul de organe”.

„Aceste crime împotriva umanității, care merg mână în mână cu sărăcia, au loc și în țările dezvoltate, în orașele noastre. Corpul uman nu poate fi niciodată, nici parțial, nici în întregime, obiectul comerțului. Este necesar să mobilizăm toate cunoștințele bazate pe știință și experiență, pentru a depăși mizeria, sărăcia, noua sclavie și pentru a evita războaiele.

Respingând unele cercetări, inevitabil destinate, în circumstanțe istorice concrete, în scopul morții, oamenii de știință din întreaga lume se pot uni într-o dorință comună de a dezarma știința și de a forma o forță pentru pace”, le-a transmis Papa Francisc oamenilor de ştiinţă, potrivit chiesadimilano.it.