Papa Francisc despre cazul Dariei Dugina: "Războiul este o nebunie, plătesc oameni nevinovați"

Papa Francisc despre cazul Dariei Dugina: "Războiul este o nebunie, plătesc oameni nevinovați" Sursa foto: EPA/FABIO FRUSTACI

În audiența generală, Papa Francisc s-a rugat pentru Daria Dugina, fiica ideologului lui Putin, ucisă de o auto-bombă în noaptea dintre sâmbătă spre duminică la Moscova, iar cuvintele sale sunt o lovitură dură pentru cei care "pictează" conflictul din Ucraina cu o singură culoare.

"Mă gândesc la fata care a fost aruncată în aer de o bombă, care se afla sub scaunul unei mașini, la Moscova. Nevinovații plătesc pentru război. Să ne gândim la această realitate și să ne spunem că războiul este o nebunie", a spus Suveranul Pontif, scrie Euronews.

Ambasadorul ucrainean la Vatican, Andrei Yurash, definește discursul Papei Francisc drept dezamăgitor și - într-un mesaj pe Twitter - scrie că nu se pot pune împreună categoriile agresaților și ale agresorilor, ale victimelor și ale călăilor, ale violatorilor și ale violaților. Cum este posibil să-l citam pe ideologul imperialismului rus drept victimă nevinovată?

Dar intervenția Papei Francisc este un apel pentru a opri războiul, adresat ambelor părți.

Ne puteți urmări și pe Google News

La șase luni de la începutul războiului, rugăciunea Suveranului Pontif este ca Ucraina și Rusia să găsească puterea de a găsi pacea. (Traducerea: Oana Avram, RADOR)