Evenimentul Zilei > Social > Papa Francisc a aterizat în Irak. Primele imagini cu sosirea Suveranului Pontif
Papa Francisc a aterizat în Irak. Primele imagini cu sosirea Suveranului Pontif

Papa Francisc a aterizat în Irak. Primele imagini cu sosirea Suveranului Pontif

Papa Francisc a aterizat în Irak. Primele imagini cu sosirea Suveranului Pontif. Vineri dimineaţa, la 7:45, liderul de la Vatican a decolat de pe aeroportul Fiumicino (Roma). Călătoria are ca motto cuvintele lui Isus: „Voi toți sunteți frați.” (n.r. - Matei 23,8).

Papa Francisc a aterizat în Irak. Primele imagini cu sosirea Suveranului Pontif. Vineri dimineaţa, la 7:45, liderul de la Vatican a decolat de pe aeroportul Fiumicino (Roma). Călătoria are ca motto cuvintele lui Isus: „Voi toți sunteți frați.” (n.r. – Matei 23,8).

În Irak, Papa Francisc şi-a programat mai multe întâlniri cu autoritățile civile și religioase, dar și cu creștinii din 6 orașe.

În jurul orei 13:00, după ce a coborât din avionul companiei Alitalia, Suveranul Pontif a fost preluat de oficialităţile irakiene. Momentul a fost marcat de intonarea imnului Italiei.

Papa Francisc a aterizat în Irak

Papa Francis păşeşte spre pământul irakian.

„Potrivit Sălii de Presă a Sfântului Scaun, papa Francisc, înainte de a pleca din Casa Sfânta Marta, a petrecut câteva momente cu un mic grup de refugiați irakieni, grupul fiind însoțit de elemozinarul apostolic, cardinalul Konrad Krajewski.

Cu o seară înainte – joi, 4 martie a.c. – papa a mers să se roage, potrivit obiceiului său, în fața icoanei Maicii Domnului Salus Populi Romani din bazilica Santa Maria Maggiore, încredințând ocrotirii Fecioarei Maria călătoria apostolică în Irak.

Agenda vizitei din Irak

Agenda deosebit de încărcată a celei de-a 33-a călătorii apostolice internaționale a pontificatului are ca motto cuvintele pe care Isus le spune discipolilor săi: «Voi toți sunteți frați.» (Matei 23,8). În prima zi a vizitei, papa are întâlniri, la Bagdad, cu primul ministru irakian și cu președintele țării, cu reprezentanții societății civile și ai Corpului Diplomatic, iar în cursul serii, în catedrala siro-catolică din Bagdad, cu episcopii, clerul, cinul monahal și catiheții Bisericii catolice din Irak.

Într-un mesaj video transmis cu câteva ore înainte de plecare, papa a spus locuitorilor din Irak că merge în mijlocul lor ca «pelerin de pocăință, de pace și de speranță». «Da», spune pontiful, «vin ca pelerin de pace în căutarea fraternității, însuflețit de dorința de a ne ruga împreună și de a merge împreună cu frații și surorile de alte tradiții religioase, sub semnul părintelui Abraham care reunește într-o unică familie musulmani, evrei și creștini»”, se arată pe vaticannews.va.