Evenimentul Zilei > Social > Papa Francisc își caută moartea? Experții sunt șocați
Papa Francisc își caută moartea? Experții sunt șocați

Papa Francisc își caută moartea? Experții sunt șocați

Călătoria Papei Francisc în Irak, programată în perioada 5-8 martie, se anunță un coșmar pentru cei însărcinați cu protecția Suveranului Pontif. Amenințările la adresa lui Francisc sunt nenumărate.

Papa Francisc își caută moartea? Din momentul în care a fost anunțată, vizita Papei într-o țară pustiită de război a fost considerată o întreprindere hazardată. Riscurile de secutitate sunt uriașe și niciun sistem de securitate din lume nu le poate ține sub control.

Papa Francisc își caută moartea? Un atentat nu e exclus

Cei mai mulți demnitari străini se deplasează la Bagdad în secret. Vizitele oficiale sunt anunțate numai la sosire sau chiar după ce s-au încheiat. Mai mult, întâlnirile cu demnitarii locali se desfășoară în așa-numita „Zonă Verde”. în care se pot lua măsuri de siguranță.


China își testează armele secrete pe indieni!  Pot paraliza o țară întreagă!


Nu este și cazul vizitei lui Francisc. Itinerariul Papei a fost deja publicat. E vorba de „o călătorie de patru zile care îl va face să traverseze țara și să consolideze locul istoric și natural al creștinilor în Irak și în lumea arabă”, potrivit  FOX News.
Vaticanul a descris, de altfel, vizita ca pe un „efort de construire de poduri” către lumea musulmană într-un moment în care regiunea se îndepărtează de ISIS.

Papa Francisc își caută moartea? Suveranul Pontif riscă să se molipsească

Experții în boli infecțioase sunt și ei îngrijorați cu privire la călătorie. În regiune se înregistrează o creștere puternică a infecțiilor cu SARS-Cov-2. Mai mult, Irakul are un sistem fragil de îngrijire a sănătății și e inevitabil ca irakienii să se înghesuie să-l vadă pe Papa Francisc.

Îngrijorarea experților a fost confirmată de știrile care anunță că ambasadorul Vaticanului în Irak, pmul care ar fi trebuit să-l însoțească peste tot pe Francisc a fost depistat pozitiv pentru COVID-19 și s-a autoizolat.


China își testează armele secrete pe indieni!  Pot paraliza o țară întreagă!


Dincolo de cazul său, experții spun că războaiele, crizele economice și exodul profesioniștilor irakieni au devastat sistemul spitalicesc al țării.

„Pur și simplu nu cred că este o idee bună”, spune dr. Navid Madani, directorul Centrului Științific de Educație pentru Sănătate din Orientul Mijlociu și Africa de Nord, de la Harvard.

Madani, care e născut în Iran, a avertizat că entuziasmul irakienilor de a primi vizita unui sol al păcii, precum Francis, ar putea duce la încălcări involuntare ale măsurilor luate pentru ținerea virusului sub control, scrie VOA News.

Cadou împărătesc pentru Meghan Markle. Darul vine de la un asasin?

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.