Evenimentul ZileiInternationalPanică pentru 90 de români. Avionul abia decolase și a revenit de urgență la sol

Panică pentru 90 de români. Avionul abia decolase și a revenit de urgență la sol

Panică pentru 90 de români. Avionul abia decolase și a revenit de urgență la sol
Din cauza vremii nefavorabile, aeronava s-a întors de unde plecase, iar pasagerii au avut de așteptat pentru a ajunge la destinație.

Momente de panică pentru mai mulți români, care duminică după-amiaza au plecat din Italia, de la Roma, către România. Avionul în care se aflau a decolat de pe aeroportul Ciampino, aflat în sudul capitalei, și la scurt timp după ce s-a desprins de la sol a fost lovit de un fulger. Aeronava, un Airbus al companiei WizzAir a revenit la sol, iar cei 90 de pasageri au așteptat până în momentul în care un alt avion a fost pregătit să-i preia.

Ulterior, românii au ajuns la destinație, la Suceava, conform celor de la stiridiaspora.ro. 

Altfel, în această perioadă există mai multe restricții pentru românii care vor să meargă în Italia, conform MAE.

„RECOMANDĂRI PENTRU CETĂȚENII ROMÂNI CARE EFECTUEAZĂ DEPLASĂRI DIN ROMÂNIA ÎN ITALIA:

La data de 3 decembrie 2020, Președintele Consiliului de Miniștri al Republicii Italiene a semnat un nou decret care se aplică în perioada 04.12.2020 – 15.01.2021.

Persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României în ultimele 14 zile anterioare sosirii în Italia trebuie să respecte următoarele măsuri:

a) obligația de a prezenta transportatorului la momentul îmbarcării sau oricărei persoane desemnate să efectueze controale, o adeverință care confirmă efectuarea, în cele 48 de ore anterioare intrării pe teritoriul italian, a unui test de diagnostic molecular sau de captură antigen, de tip tampon, cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2. În cazul neprezentării testului menționat anterior, este necesară autoizolarea pentru 14 zile. Având în vedere că autoritățile italiene nu au stabilit, până la acest moment, un format/model al adeverinței care atestă rezultatul testului pentru infecția cu SARS-CoV-2, MAE recomandă ca documentul să fie redactat în limba italiană sau engleză.

b) în perioada 21.12.2020-06.01.2021, persoanele care sosesc în Republica Italiană din statele aflate pe lista C, inclusiv România, vor fi supuse în continuare măsurii de autoizolare pentru 14 zile, pentru acest interval de timp nefiind necesară prezentarea unui test de diagnostic molecular sau de captură antigen, de tip tampon, cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2”, este anunțul oficialilor români.

 

 


Accesează: