Evenimentul Zilei > Monden > Omul care a căzut din cer. Cum a supraviețuit ascuns la roata un avion 9.000 kilometri?
Omul care a căzut din cer. Cum a supraviețuit ascuns la roata un avion 9.000 kilometri?

Omul care a căzut din cer. Cum a supraviețuit ascuns la roata un avion 9.000 kilometri?

Povestea bărbatului care a călătorit din Africa de Sud până in Londra ascuns la roata unui avion Boeing 747 a devenit virală după ce un jurnalist de la Channel 4 a realizat un documentar despre acesta.

Un „pasager clandestin” care s-a ascuns în compartimentul trenului de rulare al unui avion și a supraviețuit unui zbor lung de 11 ore , pe o distanță de 9000 de kilometri din Africa de Sud în Londra, a vorbit pentru prima dată de la groaznicul incident.

Acesta a povestit cum a ieșit din comă după câteva luni mai târziu și a aflat că prietenul său a căzut din avion de la o altitudine de 1500 metri și a murit.

Themba Cabeka, a cărui identitate a fost dezvăluită abia acum, a stat în comă în spital timp de șase luni după ce a fost găsit pe o pisto a aeroportului Heathrow. Acesta a fost privat de oxigen și expus unor temperaturi de până la -60 grade Celsius în timp ce avionul de care s-a „agățat” a zburat din Johannesburg pe data de 18 iunie 2015.

Cu doar câteva minute înainte de aterizare, Carlito Vale, un prieten care a fugi de sărăcie din Africa de Sud împreună cu el la „bordul” unui Boeing 747-400, a căzut în gol. Trupul său a fost găsit într-o unitate de aer condiționat al unei clădiri de biroului situată în Richmond, la doar 10 kilometri de aeroport.

„În timp ce avionul zbura puteam să văd pământul, puteam vedea mașinile, dar și oamenii mici. După puțin timp însă am leșinat din cauza lipsei de oxigen. Ultimul lucru pe care mi-l amintesc după ce a decolat avionul este cum Carlito îmi spunea că în sfârșit am reușit”, a declarat Cabeka Themba.

Acesta a mai spus că imediat cum a ieșit din comă, un ofițer de poliție i-a arătat pașaportul lui Carlito și l-a întrebat dacă îl cunoaște, la care acesta a răspuns că „desigur, este prietenul meu Carlito”. În acest moment ofițerul a răspuns că „el nu a reușit. A căzut pe o clădire”.

Nu este prima tentativă de acest gen

Până acum au fost înregistrate 109 încercări de acest gen pe tot globul, Londra fiind unda dintre cele mai căutate destinații. dintre toate aceste cazuri, doar 24 de oameni au supraviețuit. Primul caz înregistrat a fost al unui copil, Bas Wie, în vârstă de 12 ani, care s-a ascuns la bordul unui zbor din Indonezia spre Australia în anul 1946.

Doar două persoane au supraviețuit după tentativa de a ajuns în Londra în mod clandestin: Pardeep Saini, un mecanic auto din Punjab, care în 1996 a zburat din Delhi în Londra, și acum Cabeka.

Chiar și acum, după 25 de ani de la escapada sa, Saini, căsătorit și cu doi copii, și care lucrează ca șofer pe aeroportul Heathrow, este deseori traumatizat de experiența prin care a trecut și în timpul căreia fratele său mai mic a murit înghețat.

Cum s-a aflat totul?

Nu se cunoșteau prea multe detalii despre pățania lui Cabeka până când producătorul Rich Bentley de la Channel 4 i-a dat de urmă în Liverpool și l-a convins să facă un documentar despre el: „Omul care a căzut din cer”. De curând, Cabeka și-a schimbat numele în Justin, scrie Dailymail.