Pandemia lovește tinerii. Incidența a crescut cu 130% în doar o săptămână

Pandemia lovește tinerii. Incidența a crescut cu 130% în doar o săptămână

Cifre alarmante privind rata de infectare în cazul tinerilor. Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, anunță că incidența cazurilor de infectare în rândul tinerilor a crescut, în doar o săptămâna, la 130%.

Vești neplăcute pentru adulții tineri din România. Incidența cazurilor de infectare cu coronavirus a crescut, în doar o săptămână, cu 130%. Populația tânără a României nu și-a exprimat foarte multe îngrijorări cu privire la infectarea cu SARS-COV-2 întrucât majoritatea se află într-o stare bună de sănătate.

Rata de incidență în rândul tinerilor a crescut cu 130%

Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a subliniat că, în ultima săptămână, rata de creștere a incidenței de cazuri COVID-19, în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 20 și 39 de ani, a crescut, față de săptămâna anterioară, cu 120-130%.

Andrei Baciu spune că, datorită faptului că nu prezintă forme foarte grave de boli și se simt într-o stare de sănătate bună, tinerii nu se arată foarte îngrijorați de infecția cu coronavirus.

Ne puteți urmări și pe Google News

Andrei Baciu explică de ce rata de incidență, în cazul tinerilor, a crescut. "Este ușor de înțeles"

„Cumva este ușor de înțeles, pentru că sunt persoane care călătoresc mai mult, e perioada concediilor, oamenii merg în vacanță, vin din călătorii, se întâlnesc cu alți oameni din alte zone, cu atât mai mult cu cât se duc în străinătate, unde, dacă ținem cont de ceea ce se întâmplă la nivel european - în Anglia sunt 40.000 - 50.000 - 60.000 de cazuri de SARS-CoV-2 pe zi - , este foarte probabil, dacă te duci în vacanță undeva în Europa, să te întâlnești cu o familie, cu un grup de oameni din UK și e posibil, mai mult decât în cazul în care te-ai întâlni cu cineva din România, să contractezi virusul. Și atunci, este evident că cei care călătoresc mai mult au șanse proporțional mai mari să se infecteze în această perioadă”, a explicat secretarul de stat din Ministerul Sănătății.

Valeriu Gheorghiță atrage atenția. Care este cel mai negru scenariu

Președintele CNCAV Valeriu Gheorghiță a confirmat, joi, creșterea numărului cazurilor de infectare cu coronavirus în rândul tinerilor. Coordonatorul campaniei de vaccinare spune că rata de incidență a crescut cu precădere în ultimele două săptămâni și avertizează că numărul cazurilor zilnice de infectare ar putea să depășească, la jumătatea lunii septembrie, nivelul de 1.500.

„Analiza la care se referea domnul doctor Gheorghiță prevede, într-adevăr, un număr în acest segment, un număr de cazuri care poate să ajungă până la peste 1.000 de cazuri pe zi. Acesta este cel mai negru scenariu. O să vedem cum se întâmplă. Noi luăm în calcul toate scenariile și facem pregătiri pentru fiecare scenariu în parte.

În primul rând, ne uităm cum ar trebui să arate, de la o perioadă la alta, numărul de paturi necesare pentru a trata pacienții care vor avea nevoie de asistență medicală. Este lucrul cel mai dificil să reasamblezi sistemul de sănătate, pentru că nu poți să iei un pat să-l muți de pe azi pe mâine ca într-un accident de mașină, este o boală care se transmite totuși pe cale aeriană. Este nevoie de secții COVID, spitale COVID etc. Este nevoie de proceduri, avize, nu se întâmplă peste noapte”, a declarat Andrei Baciu.

Importanța vaccinării populației a fost explicată de secretarul de stat din Ministerul Sănătății prin comentarea situației valului 2 și 3 din Marea Britanie. În cadrul valului 2, odată cu creștere numărului de cazuri de infectare, a crescut și mortalitatea. În valul 3 de pandemie însă, când o parte din populație a fost deja vaccinată împotriva SARS-COV-2, acest lucru a fost evitat. „Asta înseamnă să transformi o criză de sănătate publică dintr-o situație critică, generată de COVID în cazul nostru, într-o situație care, într-adevăr, poate să creeze o epidemie, dar nu și o criză socială”, a punctat Andrei Baciu, joi, la DIGI24.