9 octombrie

 

Pandemia a accelerat dezvoltarea unei ere de schimbări. HOROSCOPUL LUI DOM PROFESOR

 

Pe 9 octombrie s-au născut Miguel de Cervantes de Saavedra, John Lennon, Camille Saint-Saens, Gento, Adrian Pintea, Gică Popescu, Marioara Murărescu, Emil Manu, Olga Szabo.

În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Iacob al lui Alfeu, Andronic şi Atanasia. Iar nimic în „Kalendar”!

Dacă nu ar fi fost asasinat, astăzi ar fi împlinit 80 de ani! John Winston Lennon, cum s-a născut, Sir John Winston Lennon, cum l-a făcut Regina, sau John Winston Ono Lennon MBE, cum îşi spunea în ultimul timp al vieții lui. Este unul dintre oamenii care mi-a influenţat mult adolescenţa. Am învăţat franceza ca să citesc în original poemele lui Prevert, iar engleza ca să-l înţeleg pe John Lennon. Fascinantă personalitate!

 

In momentul impunerii măsurilor de izolare, peste tot, în lume, din cauza pandemiei, membrii EBU (European Broadcasting Union) au reacționat prompt și cu o ingeniozitate remarcabilă pentru a continua să educe, să distreze și, mai ales, să-și informeze publicul.

Informațiile furnizate de posturile publice figurează în mod regulat printre cele mai apreciate. Pe 65% dintre piețele europene, posturile publice de radio și tv se află în fruntea clasamentului în 2019, fiind mărci considerate cele mai demne de încredere. Nu este de mirare astfel, că publicul s-a orientat către ele. De exemplu, pentru a răspunde cererii tot mai mari, programele de informații și actualități propuse de posturile publice au crescut în volum cu 22% în luna martie față de februarie. Iar audiențele cumulate ale jurnalelor televizate s-au înmulțit cu 2,5.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE