Cod Galben de vreme rea

În intervalul 12 octombrie, ora 21:00 – 13 octombrie, ora 09:00, în Banat, Oltenia, sudul Transilvaniei și al Crișanei, precum și în vestul și nordul Munteniei, vântul va avea temporar intensificări, cu viteze de 55…65 km/h, iar pe crestele Carpaților Meridionali și de Curbură va sufla tare, cu rafale ce vor depăși 90…100 km/h.

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ploi însemnate cantitativ

În vestul și sud-vestul teritoriului va ploua, iar în județele Arad, Timiș, Caraș-Severin și Mehedinți, ploile vor avea și caracter torențial și se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 25 l/mp și izolat 40 l/mp.

În partea a doua a intervalului vântul se va intensifica și în centrul țării, unde rafalele vor fi în
general între 50 și 60 km/h.

Furtunile lovesc puternic în România

În intervalul : 13 octombrie, ora 09:00 – 13 octombrie, ora 21:00, vântul va sufla tare la munte, cu rafale de peste 100…130 km/h, cu precădere în zona înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali. Temporar vor fi intensificări și în restul țării, cu viteze în general între 55…65 km/h, iar local în Transilvania, Muntenia, Dobrogea și Moldova de peste 70…80 km/h.

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, ploi însemnate cantitativ, instabilitate atmosferică

În cea mai mare parte a țării temporar va ploua. Ploile vor avea și caracter torențial, iar în regiunile sudice, estice și centrale vor fi însoțite de descărcări electrice și izolat de grindină. Cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și pe arii restrânse 40…60 l/mp.

Marți, vremea se va răci accentuat în vest, sud-vest și local în centru, unde va deveni deosebit de rece pentru această dată, iar în zona montană înaltă, trecător, se vor semnala precipitații mixte.

În cursul nopții de marți spre miercuri și pe parcursul zilei de miercuri, vor mai fi intensificări ale vântului în nord-vest și la munte, precum și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare, îndeosebi pe crestele Munților Apuseni și ale Carpaților Orientali.

Vremea în Capitală

Luni dimineața, cerul este variabil, vântul suflã slab pânã la moderat, iar la ora 09 se înregistrau 12 grade la Bãneasa şi 13 grade la Filaret şi Afumaţi.

Vremea va fi caldã pentru aceastã perioadã. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. Temperatura maximã va fi de 25…26 de grade.