Pacientul suspectat că ar fi prmit sânge contaminat cu hepatită B nu are virusul

Pacientul suspectat că ar fi prmit sânge contaminat cu hepatită B nu are virusul

Primele teste ale pacientului cu afecţiuni cardiace care a primit sânge presupus contaminat de la Centrul de Transfuzii Slatina arată că nu are virusul hepatitei B. Controlul făcut de DSP Olt la acest centru a fost finalizat.

Victoriţa Diaconescu, directorul DSP Olt, a declarat pentru Agerpres că un raport privind acest control va fi făcut public în perioada imediat următoare. Ministrul interimar al sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a dispus la finalul săptămânii trecute un control de fond la Centrul de Transfuzii Sanguine Slatina pentru cunoaşterea situaţiei reale.

Săptămâna trecută, Spitalul Slatina a fost notificat privind plasma provenită de la un donator vechi, ale cărui analize au fost bune la penultima donare, din 2013. La momentul respectiv, plasma a fost validată şi livrată spitalului, dar, în urma analizelor pentru donarea din luna februarie, acesta este suspect de hepatita B. Spitalul a fost notificat deoarece este posibil ca donatorul să fi contactat virusul hepatic cu câteva zile înainte de donarea din 2013 şi din acest motiv să nu fi putut fi depistat la analizele efectuate atunci.

Ne puteți urmări și pe Google News