O echipă alcătuită în principal din medici a fost trimisă în Coreea de Nord pentru a-i furniza „consiliere” lui Kim Jong-un, potrivit Reuters, care citează trei surse anonime. Însă e neclar dacă aceasta are legătură cu zvonurile despre starea de sănătate a liderului de la Phenian.

Media americane și sud-coreene au raportat marți că dictatorul nord-coreean se află într-o stare de sănătate gravă, ca urmare unei operații cardiovasculare. Informații privite circumspect în cercurile oficiale de la Beijing și de la Seul.

Evident, presa nord-coreeană nu a relatat nimic cu privire la acest subiect.

Președintele american Donald Trump a declarat joi că informațiile potrivit cărora numărul unu nord-coreean este grav bolnav sunt „fake-news” ale CNN.

Liderul de la Casa Albă nu a spus dacă a intrat în contact cu reprezentanții Phenianului.

Potrivit surselor Reuters, o delegație condusă de un înalt reprezentant al departamentului pentru legături internaționale al Partidului Comunist Chinez a părăsit Beijingul, joi.

Acest departament este principalul organ chinez însărcinat cu legăturile cu vecinul nord-coreean.
Solicitați, departamentul de lagături al PCC și ministerul chinez al afacerilor Externe nu au făcut nici un comentariu, scrie Ouest-France.

O sursă din Coreea de Sud a declarat, vineri, că liderul nord-coreean este în viață și va avea curând o apariție publică. Sursa nu a făcut nici un comentariu despre starea de sănătate a lui Kim Jong-un și despre o eventuală implicare a Chinei.

Potrivit unui reprezentant apropiat serviciilor de informații americane, Kim este cunoscut cu probleme de sănătate, dar nu există nimic care să ducă la concluzia în acest moment că este grav bolnav sau nu poate să reapară în public în viitor.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE