Un pacient care suferea de cancer a primit o amendă de 25 de lire sterline, după ce o sesiune de chimioterapie a durat mai mult, apoi a contestat în instanță amenda, dar a pierdut, scrie Express. 

Partenerul lui Charlotte Barber, Mick Pickersgill, a dus-o pe aceasta cu mașina la o sesiune de chimioterapie, luna trecută, dar a fost amendat pentru că a lăsat  mașina parcată mai mult de patru ore, deși avea legitimație care atesta acest lucru. 

Doamna Barber trebuie transportată la Spitalul Weston Park din Sheffield, Anglia, o dată pe lună. Nu este vorba despre bani, ci despre un principiu. „Noi eram în spital, aveam grijă de tratamentul lui Charlotte și din cauza întârizerilor tratamentului, am stat mai mult de patru ore. Eu sunt cel care o duce pe Charlotte la spital o dată la patru săptămâni. Nu e ca și când am fost la cinema sau la spectacol”, a spus bărbatul. 

Mick Pickersgill spune că nu știa că există un timp limită pentru parcare gratuită. „Le-am explicat că Charlotte trece printr-o traumă”, a spus bărbatul, care trebuie să plătească amenda, dar tot consideră că este nedreaptă sentința. 

Un purtător de cuvânt al consiliului local din Sheffield a declarat:„ Ultimul lucru pe care vrem să-l facem este să stresăm și mai mult pe cei care merg la spital. De data aceasta, ofițerul nostru a permis mai mult timp pentru ca mașina să fie mutată, dar dacă a trecut mai mult de o oră peste timpul legal…”. El a adăugat că nu este, totuși corect ca unii să fie scutiți de amenzile de parcare, de aceea oamenii sunt „sfătuiți” să își mute mașinile sau să plătească mai mult tichetul de parcare. 

„Nu este posibil întotdeauna să se întâmple asta, de aceea analizăm fiecare caz în parte”,a spus el, explicând că domnul Pickersgill trebuia să mute mașina înainte să expire timpul.