Evenimentul Zilei > Social > Noi informații pentru șoferi: Se lansează RAR eXpert. RAR va face controale amănunțite
Noi informații pentru șoferi: Se lansează RAR eXpert. RAR va face controale amănunțite

Noi informații pentru șoferi: Se lansează RAR eXpert. RAR va face controale amănunțite

Registrul Auto Român a anunţat că va lansa RAR eXpert, serviciu care le va da șansa șoferilor să verifice orice mașină pe care vor să o achiziționeze. Această decizie a fost luată după ce specialiștii au descoperit probleme la mai multe autoturisme.

RAR lansează RAR eXpert, serviciu care oferă clienţilor un raport de expertiză, inclusiv din punct de vedere tehnic, al mașinii pe care vor să o achiziționeze. Specialiștii RAR au depistat că două din zece maşini care se prezintă la Registrul Auto Român au defecțiuni.

Clienții care doresc să achiziţioneze o mașină pot merge pentru o verificare amănunţită începând de joi, la sediul central al instituţiei. RAR a mai transmis că 20% dintre maşini au probleme privind identificarea.

Nereguli la controalele RAR

„Două din zece maşini care se prezintă la Registrul Auto Român au probleme de identificare. De la cele mai simple, cum ar fi serii de motor ilizibile, lipsa codului de motor sau lipsa plăcuţei producătorului, până la cele mai grave precum modificarea seriei de caroserie/şasiu.

Lovitură pentru toţi șoferii! Ne vom întoarce la numere cu soț şi fără soț în zilele de sâmbătă şi duminică
sursa: arhivă EVZ

O parte dintre aceste deficienţe reprezintă motive întemeiate de a refuza să achiziţionaţi un autovehicul utilizat. Neconformităţile legate de elementele de identificare pot determina respingerea definitivă a maşinii la RAR şi blocarea acesteia, de regulă fără posibilitatea readmiterii în circulaţie”, informează RAR.

Noi servicii pentru clienți

RAR eXpert îi ajută pe clienți cu raport de expertiză, dar doar pentru autoturismele care sunt duse la sediul RAR Griviţa. Inginerii RAR mai oferă și o evaluare din punct de vedere tehnic.

„Printre altele, această evaluare poate evidenţia reparaţii neconforme la structura de rezistenţă sau, cu anumite condiţionări, eventuale intervenţii asupra indicatorului de kilometraj”, precizează instituţia.

„Ne asumăm rolul de consultant tehnic în materie de achiziţii auto şi considerăm că sfatul nostru poate cântări semnificativ la decizia de a cumpăra o maşină”, a declarat directorul tehnic al Registrului, Cristian Bucur.

Raportul de expertiză se face după o programare telefonică la numărul 021/9672 sau pe site-ul RAR – www.rarom.ro. Clienții pot merge pentru controale cu orice mașină pe care doresc să o achiziționeze.