Ovidiu Silaghi, fostul ministru al Transporturilor, audiat la DNA în dosarul liderului PSD Mircea Govor. Trebuie să explice cum a fost salvat de arest de baronul de Satu Mare

Ovidiu Silaghi, fostul ministru al Transporturilor, audiat la DNA în dosarul liderului PSD Mircea Govor. Trebuie să explice cum a fost salvat de arest de baronul de Satu Mare

Fostul ministrul al Transporturilor, Ovidiu Silaghi, este audiat, astăzi, la DNA Oradea, în dosarul fostului preşedintelui PSD Satu Mare, Mircea Govor. Acesta din urmă este acuzat de procurori de şantaj şi intervenţii la persoane din conducerea ANAF pentru numirea unor persoane propuse de el la Administrația Județeană a Finanțelor Publice (AJFP).

Ovidiu Silaghi a ajuns la sediul DNA Oradea cu câteva minute înainte de ora 11,00, surse judiciare declarând că el este audiat ca martor în dosarul în care preşedintele PSD Satu Mare, Mircea Govor, este acuzat de fapte de corupţie, conform publicației Vocea Transilvaniei.

Precizăm că numele lui Ovidiu Silaghi a fost pomenit atât de Mircea Govor, cât și de președintele Consiliului Județean Satu Mare, Adrian Ștef, în discuțiile privind împărțirea posturilor de conducere la Fiscul din Satu Mare.

Silaghi a ajuns la sediul DNA însoţit de Claudiu Sulea, şeful de cabinet al preşedintelui Consiliului Judeţean Satu Mare, Adrian Ştef. Întrebat de jurnalişti de ce a fost chemat de procurori la sediul DNA, Silaghi a declarat sec că „O să aflu”, mai precizează Vocea Transilvaniei.

Ne puteți urmări și pe Google News

Potrivit referatului în baza cruia procurorii DNA au cerut în luna decembrie a anului trecut arestarea fostului președinte al PSD Satu Mare, ”Mircea Govor îi reamintește lui Andrei Dolineaschi să nu uite de antifraudă, dovadă că liderul politic era extrem de interesat să își numească persoane obediente și în această structură nou înființată (Direcția Generală Antifraudă). La data de 12.09.2013, Govor Mircea, după ce s-a întâlnit la Ministerul Dezvoltării cu Liviu Dragnea, a purtat o discuție extrem de relevantă cu Andrei Dolineaschi, acesta din urmă arătând că a vorbit cu cei din conducerea ANAF în legătură cu numirile la finanțe, aceștia garantându-i ”că se rezolvă”. De asemenea, pentru a evita să abordeze chestiuni compromițătoare prin telefon, numitul Dolineaschi Andrei i-a transmis lui Govor prin intermediul deputatului PSD Satu Mare, numitul Petric Octavian, ce trebuie să facă ”ca să deblocheze situația de acolo”, referindu-se la faptul ca Govor să ajungă la o înțelegere cu decidenții din cadrul PNL Satu Mare (Ștef Adrian și Ovidiu Silaghi), pentru a înainta conducerii ANAF o listă comună de propuneri pt. numiri în funcțiile vacante: