Victoria Corvinului încurcă socotelile Oțelului. Calificarea în cupele europene devine mai dificilă

Victoria Corvinului încurcă socotelile Oțelului. Calificarea în cupele europene devine mai dificilă Fază finala Cupei României, Oțelul - Corvinul (scor 4-5) Sursa foto: Facebook

Oțelul Galați va trebui să câștige două meciuri de baraj pentru a-și asigura calificarea în Conference League. Victoria Corvinului în Cupa României a încurcat socotelile lui Dorinel Munteanu.

 

Dorinel Munteanu spera că va câștiga Cupa României și, odată cu trofeul, va primi și un loc în Europa League. Înfrângerea suferită de echipa sa, în fața echipei de Liga II complică lucrurile.

Oțelul Galați trebuie să joace două meciuri

Corvinul Hunedoara a câștigat Cupa României Betano, după ce a învins-o pe Oțelul Galați la loviturile de departajare. Scorul a fost 3-2, la penalty, după ce meciul de fotbal s-a încheiat cu 2-2. Corvinul merge în preliminariile Europa League, în vreme ce pentru echipa lui Dorinel Munteanu lucrurile se complică

Ne puteți urmări și pe Google News

Oțelul Galați va trebui să mai joace două partide de baraj pentru a intra în Conference League. Primul meci va fi cu Universitatea Cluj Napoca. Cele două echipe s-au clasat pe locuri apropiate în faza play-out a Superligii. Gălățenii au terminat campionatul pe locul opt, iar clujenii pe locul 10.

Dacă va câștiga cu U Cluj, oțelarii vor mai avea un joc de disputat. Adversara se va alege dintre CFR Cluj Napoca și Universitatea Craiova, respectiv echipa clasată pe locul trei în play-off.

Dorinel Munteanu învingător în derby-ul Moldovei

Dorinel Munteanu Sursă foto: Facebook

Corvinul atrage atenția în Europa

Dacă Oțelul Galați a rata șansa unei calificări în cupele europene,Corvinul Hunedoara va juca cel puțin patru meciuri. Câștigătoarea Cupei României Betano va juca în primul tur preliminar al Europa League. Dacă va fi eliminată, hunedorenii vor intra în turl doi preliminar din Conference League.

Performanța din Cupa României a atras atenția jurnaliștilor din presa internațională. Echipa de liga a doua a reușit o victorie în care mulți nu credeau.

„Atenție, pentru că în următoarea ediție UEFA Europa League o să avem un alt club de divizie secundă. Corvinul, echipa unui oraș de 50.000 de locuitori, din Transilvania, și care de 32 de ani nu a jucat în prima ligă, a câștigat astăzi Cupa României! De film”, a scris jurnalistul spaniol Jaume Naveira.

Corvinul Hunedoara estea cea de-a cincea echipă de ligă secundă care câștigă Cupa României. Precedentele formații au fost Metalul Reșița, Arieșul Turda, Chimia Râmnicu-Vâlcea și Rapid.

Oțelul Galați nu are garantate cupele europene

Eșecul din finala Cupei României l-a pus pe Dorinel Munteanu într-o situație delicată. Echipa sa, Oțelul Galați, trebuie să câștige neapărat cele două meciuri de baraj. Iar lucrurile nu sunt deloc ușoare.

Fără o dublă victorie, oțelarii vor privi partidele din cupele europene de la distanță, din fața televizorului. Sau, în cel mai bun caz, din tribunele stadioanelor pe care se vor disputa.

Pentru Oțelul Galați a fost cea de-a doua finală de Cupa României pe care au disputat-o, în istoria clubului. Anterior, echipa de la malul Dunării a pierdut cu Dinamo, în 2004, acum fix două decenii