Osama Vinladen, fotbalistul care s-a impus pe teren doar datorită numelui. A devenit subiect de bancuri

Osama Vinladen, fotbalistul care s-a impus pe teren doar datorită numelui. A devenit subiect de bancuri Sursa foto: dreamstime.com

Fotbalistul Osama Vinladen, în vârstă de 22 de ani, joacă în prima divizie din Peru, dar numele său controversat a atras mai multă atenție din partea presei decât realizările sale pe teren.

Atunci când Osama Vinladen Jimenez Lopez a fost convocat la echipa U-15 (Under 15) a națiunii sud-americane în 2017, numele său a stârnit controverse acasă, în Peru. Când Union Comercio, o echipă din divizia a doua, l-a semnat în 2018, a jucat primul său meci pentru o echipă profesionistă de fotbal. Când echipa a avansat în prima divizie din Peru, anul precedent, numele lui Osama a făcut ca acesta să fie din nou pe prima pagină a ziarelor.

Tânărul fotbalist a declarat întotdeauna că nu îl deranjează reputația proastă a omonimului său. De asemenea, el a menționat că fratele său se numește Saddam Husein și că tatăl său intenționa ca al treilea fiu al său să se numească George Bush. Cel de-al treilea copil s-a dovedit a fi o fată, așa că nu a putut profita de această oportunitate.

Fotbalistul cu un nume ce nu poate fi trecut cu vederea

Vinladen a declarat pentru cotidianul spaniol Marca: „Tatăl meu a vrut să îl numească pe al treilea copil George Bush, dar a fost o fată. Numele fratelui meu este Saddam Hussein. „M-am născut pe 7 octombrie 2002, iar numele a fost la știri când Osama Bin Laden a doborât Turnurile Gemene. Cred că tatălui meu i s-a părut amuzant”.

Ne puteți urmări și pe Google News

În cazul în care vă gândiți: „Hei, numele sună ca unul dintre cei mai faimoși teroriști din istorie, dar începe cu „V”.” Trebuie să știți că, deși numele se scrie cu „v”, în spaniolă se pronunță cu „b”, ceea ce îl face să sune exact ca și „mai cunoscutul” Osama.

Tânărul fotbalist recunoaște că au existat momente în care s-a gândit să-și schimbe numele, dar a trecut peste asta și s-a împăcat cu faptul că numele său este neobișnuit. El speră ca oamenii să realizeze că o persoană este mult mai mult decât numele ei.

Osama Vinladen a declarat: „Cred că există și o persoană numită Hitler în Peru”. „Iisus a salvat lumea, dar unii Iisuși sunt băieți răi. Nu cred că este necesară o lege a numelui, pentru că există un Osama care a ucis oameni”.

Vinladen recunoaște că, dacă ar fi fost după tatăl lui, i-ar fi dat copilului său numele George Bush, dar a ales să îi dea propriului băiat un nume mai tradițional – Santiago.

sursa: odditycentral.com