Evenimentul Zilei > International > Ordin de la Putin: Evitați o nouă carantină
Ordin de la Putin: Evitați o nouă carantină

Ordin de la Putin: Evitați o nouă carantină

Liderul de la Kremlin le-a cerut autorităților să evite reinstituirea regimului restrictiv din cauza pandemiei de noul coronavirus. Vladimir Putin se confruntă cu o nouă scădere în sondaje.

În cadrul unei consfătuiri pe tema situației epidemiologice din Rusia, Vladimir Putin a estimat că măsurile de prevenire a unor noi infecții cu virusul SARS-CoV-2 vor ajuta să fie evitată altă autoizolare.

Putin a subliniat că este important să fie dinainte evaluate și luate în calcul toate riscurile pandemiei, pentru că situația o poate lua în orice direcție.

În privința vaccinului anti-Covid, liderul de la Kremlin a declarat că preparatul trebuie să fie eficient si sigur.

„În cazul unui vaccin, cerința cheie este eficiența și siguranța lui dovedite. De aceea, trebuie acționat cât se poate de cumpătat și corect, cu respectarea tuturor cerințelor și a regulilor din acest domeniu complex. Încrederea în acest vaccin trebuie să fie absolută”, a subliniat Vladimir Putin, citat de RIA Novosti

Potrivit precizărior sale, acestea sunt criteriile după care guvernul se va orienta când va lua decizia de vaccinare a populației împotriva noului coronavirus.

Prezentă la consfătuire, vicepremierul Tatiana Golikova a arătat că cele mai mari perspective le au două vaccinuri. Înregistrarea vaccinului dezvoltat de Centrul „N. Gameleia” este planificată pentru august, lansarea în producție de masă, în septembrie. Vaccinul centrului ”Vektor” – în septembrie și, respectiv, în octombrie.

Vladimir Putin a mai  cerut Guvernului și fabricanților de produse farmaceutice din Rusia să asigure o aprovizionare stabilă a pieței cu medicamente, inclusiv cu cele împotriva noului coronavirus, `pe care noi le avem”.

Pe de altă parte, încrederea rușilor în președintele Vladimir Putin a scăzut la nou nivel minim în iulie, în timp ce zeci de mii de protestatari au ieșit în stradă în proteste anti-Kremlin din Orientul Îndepărtat, potrivit rezultatelor recent publicate de sondajul independent de la Levada Center.

Proteste în masă fără precedent în regiunea Habarovsk din Orientul Îndepărtat au izbucnit în această lună după arestarea popularului guvernator Serghei Furgal și înlocuirea acestuia cu un parlamentar dintr-o altă regiune, numit de Putin.