El susține că, în acelaşi timp, să se implementeze cu fermitate deciziile privind combaterea pandemiei cu noul coronavirus.

„După cum vedeţi, Europa este confruntată cu o creştere dramatică a numărului de infectări cu coronavirus. Sigur, situaţia comparativă cu cele mai multe ţări din Uniunea Europeană ne-ar putea genera, aşa, o oarecare stare de satisfacţie. Pe de altă parte, vă mărturisesc că trebuie să fim şi mai atenţi şi mai vigilenţi în toată acţiunea noastră în perioada următoare în bătălia contra COVID-19.

Este clar că foarte multe ţări se confruntă cu creşteri aproape inexplicabile ale numărului de cazuri şi vedem că multe ţări europene iau măsuri de restricţie, aproape ca în perioada primului val, care ar putea să afecteze economia şi care pot să genereze efecte sociale extrem de negative.

Obiectivul nostru trebuie să fie să stăvilim cu orice preţ creşterea numărului de cazuri, evident, păstrând economia într-o stare de funcţionare fără să afectăm activitatea economică, fără să punem în pericol locurile de muncă ale cetăţenilor români, dar în acelaşi timp să implementăm cu fermitate toate deciziile pe care le-am luat”, a afirmat Ludovic Orban în cadrul şedinţei de guvern, scrie Agerpres.

Klaus Iohannis nu caută vinovați

„Vrem să mergem pe un drum care duce la o explozie de cazuri şi la supraaglomerarea spitalelor? Este un drum la capătul căruia ne aşteaptă multă suferinţă şi pierderi incomensurabile. Sau alegem să avem şi viaţă socială şi economie funcţională? Putem, dacă dăm dovadă de responsabilitate.(…)

Suntem în pandemie şi ceea ce s-a putut face, s-a făcut. Nu cred că trebuie să căutăm acum vinovaţi. Noi trebuie să căutăm soluţii pentru a evita răspândirea necontrolată a bolii în populaţie”, a afirmat Klaus Iohannis.

Preşedintele a recunoscut, însă, că este îngrijorat mai degrabă de numărul mare de persoane internate la ATI şi de numărul ridicat de decese din cauza COVID-19.