Șeful statului a declarat că alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie, însă după acest eveniment nu va fi reinstaurată starea de urgență, ața cum se speculează în mediul politic.

„Vom sărbători Crăciunul și vor fi anumite restricții, în funcție de evoluția pandemiei de coronavirus, însă nu se pune problema stării de urgență. Le recomand românilor să petreacă Sărbătorile acasă și să evite călătoriile în străinătate. Aflăm de la buletinele de ştiri că la noi pandemia este în extindere, dar, în realitate, lucrurile la noi au fost gestionate până acum bine. Din păcate, în unele state europene s-a ajuns să se ia măsuri drastice.

Noi nu ne dorim acest lucru. De aceea spun mereu românilor şi autorităţilor să combatem eficient această pandemie. De la începutul pandemiei până acum, locurile de la terapie intensivă s-au dublat. Deocamdată, situaţia nu ne duce cu gândul la o carantină sau la un lockdown”, a spus Iohannis într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Cotroceni. ”, a declart Iohannis.

Klaus Iohannis, despre cheful lui Ciolacu de la restaurant

Preşedintele Klaus Iohannis a comentat și fotografiile în care preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, şi mai mulţi lideri social-democraţi stau împreună la masă, afirmând că pe aceştia nu-i prea interesează de regulile impuse în contextul pandemiei de COVID-19.

„Daţi-mi voie să fac o introducere puţin politică. Din fericire, acum, în pandemie, este PNL la guvernare şi împreună căutăm şi găsim măsurile adecvate, proiecte, oportunităţi pentru a preveni răspândirea acestei boli şi pentru a găsi metodele cele mai bune pentru a trata bolnavii.

Cum credeţi că ar fi fost cu o guvernare PSD dacă conducerea PSD nu respectă cele mai elementare norme, cât poate fi de greu şi pentru un PSD-ist să-şi pună o mască dacă aşa este regula pentru toată lumea? Vă daţi seama că nu-i prea interesează şi dacă am fi avut un guvern PSD în această pandemie, ar fi fost foarte, foarte rău”, a spus şeful statului, la Palatul Cotroceni, într-o conferinţă de presă. El a afirmat că aceştia au încălcat flagrant toate normele la care ceilalţi români se supun. „Se vede încă odată că PSD nu s-a reformat”, a declarat Iohannis.

Şeful statului a reiterat că alegerile parlamentare vor avea loc pe 6 decembrie.