Evenimentul Zilei > Actualitate > Profeția Părintelui Iustin Pârvu, împlinită de Covid? De ce sunt revoltați creștinii
Profeția Părintelui Iustin Pârvu, împlinită de Covid? De ce sunt revoltați creștinii

Profeția Părintelui Iustin Pârvu, împlinită de Covid? De ce sunt revoltați creștinii

Avertismentul voalat adresat marți  guvernului de Patriarhul Daniel cu privire la restricțiile impuse credincioșilor din cauza pandemiei Covid-19 este mult mai mult decât expresia nemulțumirii care domnește în rândul înalților prelați. Printre credincioși circulă din ce în ce mai intens în ultimele luni profeția făcută de marele duhovnic Iustin Pârvu.

Cu cinci zile înainte de a trece la cele veșnice, părintele arhimandrit Iustin Pârvu  a rostit aceste cuvinte profetice  care au rămas în amintirea credincioșilor. „12 luni de libertate şi vine urgie”. Monahia Fotini de la Mănăstirea Petru Vodă a rememorat momentul într-un articol semnat în Revista Atitudini.

„Fiecare să facă după conştiinţa şi puterea lui”

„Apoi l-am întrebat o problemă care mă frământa demult, o întrebare pe care până acum m-am ferit să i-o pun în mod tranşant de teama posibilelor reacţii dure – până unde putem merge cu lupta împotriva actualelor cipuri din actele noaste de identitate? Şi l-am întrebat mult mai concret. Relatez întocmai. „Părinte, ştiţi problema cardurilor de sănătate, ele nu au intrat încă în vigoare. Dar ele vor fi pe viitor totuşi obligatorii. Vă întreb: ce să facă o mamă care are un copil bolnav în stare critică şi este necesară o intervenţie chirurgicală, pentru că altfel ar muri? Ca să îl opereze va trebui internat, ca să îl interneze, are nevoie de cardul de sănătate cu cip. Ce sa facă mama? Să îşi interneze copilul sau să îl lase să moară? Părintele foarte grav a răspuns, ridicând din mâini în semn a protest: „Nu, să nu îl lase să moară. Eu nu îmi pot asuma această decizie. Nu trebuie ajuns nici la extreme. Acest cip nu e pecetea, nu e lepădare… Dar fiecare să facă după conştiinţa şi puterea lui. Cât puteţi luptaţi împotriva lor cu toată forţa şi unitatea, dar fără atitudini extreme, încă nu e cazul. E vorba însă că mai sunt 12 luni… Aici Părintele s-a oprit. Noi am întrebat: „12 luni şi scăpăm de cipuri”? „Nu”, a răspuns Părintele, 12 luni de libertate şi vine urgie

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE