Evenimentul Zilei > Politica > Orban e optimist: „Situația este stabilă, respectați măsurile”
Orban e optimist: „Situația este stabilă, respectați măsurile”

Orban e optimist: „Situația este stabilă, respectați măsurile”

Premierul Ludovic Orban se declară optimist în legătură cu situația epidemiologică și îndeamnă la respectarea regulilor de protecție sanitară.

Aflat într-o vizită electorală la Focșani, premierul Ludovic Orban a declarat că situația epidemiologică este relativ stabilă în România și a îndemnat la respectarea regulilor de protecție sanitară. El a afirmat că numărul de infectări cu noul coronavirus au explodat după decizia Curții Constituționale care a lăsat autoritățile fără nici un act normativ menit să oprească răspândirea pandemiei.

„Singura creştere îngrijorătoare s-a produs după decizia Curţii Constituţionale, când nu am avut (…) nici o pârghie de a opri răspândirea virusului. Între decizia Curţii şi momentul în care a intrat în vigoare legea, de la un număr mediu de cazuri săptămânal de 370, am ajuns la un număr mediu de cazuri de 1.200”, a declarat Ludovic Orban.

Premierul Ludovic Orban a precizat că după decizia CCR s-a ajuns în situația în care s-a înregistrat o creștere a numărului de cazuri de COVID-19, care s-a accentuat după adoptarea noilor măsuri de relaxare din 1 septembrie.

„De atunci, există o sensibilă creştere a cazurilor după măsurile de relaxare adoptate la 1 septembrie, dar este încă o creştere care nu este îngrijorătoare. Nu are o tendinţă de a trece de pe o creştere ţinută sub control pe o creştere în progresie geometrică”, a mai spus Ludovic Orban.

În acest context, premierul Ludovic Orban i-a îndemnat pe români să respecte normele de protecţie sanitară pentru a reveni cât mai repede la o viaţă normală.

„Îi îndemn pe români să respecte regulile de protecţie sanitară. Cu cât mai mulţi români sunt mai riguroşi în respectarea regulilor de protejare, cu atâta normalitatea va fi mai stabilă şi va putea să permită dezvoltarea economică, să permită o viaţă cât mai aproape de normal pentru fiecare român. Respectaţi regulile, purtaţi mască. Cu cât se respectă regulile mai strict, cu atâta riscul de creştere a numărului de persoane infectate este mai mic”, a spus premierul.

S-a întors roata. PSD a ajuns să îndemne românii să iasă la vot

Majorarea pensiilor va afecta cursul de schimb. Avertismentul ministrului Cîțu