Evenimentul Zilei > Actualitate > Orban, după o nouă zi record de îmbolnăviri: Să stea măcar 5 zile în spital
Orban, după o nouă zi record de îmbolnăviri:  Să stea măcar 5 zile în spital

Orban, după o nouă zi record de îmbolnăviri: Să stea măcar 5 zile în spital

Ludovic Orban a făcut declaraţii după ce a organizat o videoconferinţă cu prefecții, șefii structurilor MAI și ai celorlalte instituții și autorități cu atribuții în gestionarea situației generate de creșterea numărului de îmbolnăviri cu COVID-19.

,,Orice om care este diagnoticat cu COVID are nevoie de o evaluare medicală chiar dacă nu are simptome vizibile. Acest virus acţionează într-un mod care nu este cunoscut de specialişti. Sunt evoluţii fulmimante în cazuri în care nu prezintă niciun simptom. 

Sfatul meu către români NU  este să stea numai 48 de ore, să stea măcar 5 zile să fie urmărite. Să se facă analize mai aprofundate de tip RMN, computer tomograf dacă există suspiciuni din partea medicilor”, a fost apelul lui Orban.

,,Am dat un mesaj de concentrare, mobilizare, de responsabilitate. Am solicitat fiecărei instituţii să fie prezentă cu toate efectivele. Prefecţilor le-am cerut să facă operaţiunile zilnice pentru a dispune toate măsurile necesare pentru a lupta împotriva, pentru a sancţionat toate încălcările.

Am solicitat DSP, cele care vor avea obligaţia să dispună toate măsurile de protecţie sanitară să fie pregătite, să-şi organizeze bazele de date, să ia toate măsurile prevăzute în lege pentru a dispune măsurile de protecţie privitoate la persosanele diagnosticare cu COVID care au ieşit din spital”, a mai spus premierul.

Este foarte important să ne asigurăm că orice posibil purtător de virus respectă măsurile de izolare, măsurile prin care este tratat medical şi nu pune în pericol sănătatea celorlalţi cetăţeni”, a adăugat acesta.

Am avut o analiză privitoare la strategia de efectuare a controalelor. Le-am solicitat să efectueze controale în locurile în care există cel mai mare risc epidemiologic şi de unde avem informări sistematice.

Le-am solicitat o atenţie sporită pe transportul public, cu metrou, tramvaiul public, cât şi pe transportul intrajudeţean, dar şi cel asigurat pentru anumit companii. Am constatat că avem nişte focare care se datorează modului în care este realizat transportul de acasă spre serviciu.

Până astăzi, 17 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 35.802 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 24.598 au fost externate, dintre care 22.312 de pacienți vindecați și 2.286 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 799 noi cazuri de îmbolnăvire.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 925.001 teste. De joi până vineri s-au făcut aproximativ 19.000 de teste.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: