Evenimentul Zilei > Actualitate > Opt povești care au făcut din 2019 un an sălbatic. Deliciul umoristic al sfârșitului de an
Opt povești care au făcut din 2019 un an sălbatic. Deliciul umoristic al sfârșitului de an

Opt povești care au făcut din 2019 un an sălbatic. Deliciul umoristic al sfârșitului de an

Pe lângă evenimentele sociale, politice și economice care au marcat anul 2019, au apărut și o grămadă, care mai de care mai ciudate. Cu un an în urmă, probabil că nimeni nu ar fi crezut că oamenii vor ajunge să lingă cutiile de înghețată chiar în magazinele alimentare sau că vor elabora un plan prin care să atace celebra Zona 51. 

Iată câteva trăznăi care au făcut deliciul în acest an:

Supraviețuind cu sos de taco

Călătoria unui bărbat din Oregon la benzinărie s-a transformat într-un exemplu de supraviețuire, când mașina sa a stat blocată în zăpadă timp de cinci zile, în luna februarie.

Astfel, Jeremy R. Taylor, a încercat inițial să părăsească mașina, dar zăpada era prea mare, iar bărbatul nu se putea deplasa în niciun fel. După aproape o săptămână, a fost descoperit de un trecător și salvat. Când autoritățile au întrebat cum a supraviețuit procesului, el a spus că a pornit periodic motorul mașinii pentru căldură și a mâncat pachete cu sos taco pentru a nu muri de foame.

Pasărea exotica din curry

În iulie, locuitorii din Buckinghamshire, Anglia, au chemat reprezentanții unui spital de animale din apropiere spunând că o frumoasă pasăre portocalie se află pe marginea unei autostrăzi.

Pasărea a fost confundată cu o specie foarte rară, Poker Moltres. Din păcate, nu a fost cazul. S-a dovedit că era doar un pescăruș acoperit în curry. Salvatorii i-au făcut o baie, el revenind la penele sale albe, obișnuite, după care l-au eliberat.

#IceCreamChallenge sau cum lingi înghețata direct în raftul din magazin

În iunie, o femeie a intrat într-un Walmart, a deschis o cutie mare de înghețată Blue Bell Tin Roof și a lins-o înainte de a o pune din nou pe raft.

Actul nebunesc a stârnit #IceCreamChallenge, în care alții au lins înghețata în magazin și au postat dovezi video pe social media. Oficialii din domeniul sănătății au avertizat cu privire la pericole, iar poliția a amenințat cu arestarea celor care practică așa ceva. Din fericire, tendința a murit rapid.

„Invazia” celebrei Zone 51

Matty Roberts glumea doar când a creat un eveniment pe Facebook, numit „Storm Area 51, They’t’t Stop All of Us”.

Dar evenimentul a devenit rapid viral, cu peste 2 milioane de oameni spunând că vor participa și alte 1,5 milioane interesate de evenimentul ce urma sa aibă loc în septembrie. Timp de săptămâni întregi, autoritățile au avertizat că atacarea unui compus guvernamental secret poate fi periculoasă.

La final, evenimentul s-a transformat într-un festival de muzică numit AlienStock. În apropiere au avut loc și alte adunări cu temă extraterestră. Cu toate acestea, foarte puțini entuziaști s-au prezentat și nimeni nu a luat cu asalt complexul, deși au fost înregistrate și câteva arestări.

Femeia care și-a înghițit inelul de logodnă în somn

O femeie din San Diego a ajuns la spital, în septembrie, sub îngrijirea medicilor, cu o poveste care a fost prea nebună ca să fie credibilă. Jenna Evans a susținut că și-a înghițit inelul de logodnă în timp ce a avut un vis urât despre „o situație care implica un tren de mare viteză și oameni răi”. În visul lui Evans, logodnicul ei, Bobby Howell, i-a spus să-și înghită inelul pentru a-l proteja. „Așa că am eliminat fraierul, l-am băgat în gură și l-am înghițit cu un pahar cu apă”, a spus ea.

Când s-a trezit a doua zi, femeia a constatat că inelul lipsea. Aceasta și logodnicul ei au ajuns de urgență la spital, unde medicii au descoperit că prețiosul inel se afla în stomacul ei.

Însuși producător de bere

Când un bărbat din Carolina de Nord bănuit că ar fi condus beat, a explicat poliției ca a consumat o singură bere, nu a fost crezut. Mai ales că rezultatele testului de sânge au arătat că nivelul de alcool a fost de 0,2%, de aproximativ 2,5 ori limita legală.

Dar cercetătorii de la Richmond University Medical Center din New York au dovedit că afirmațiile bărbatului sunt adevărate.

Ei l-au diagnosticat cu sindromul auto-berăriei (ABS), cunoscut și sub denumirea de sindromul fermentației intestinale. Cu alte cuvinte, corpul bărbatului își prepara propria bere.

Hoții de veceuri

Hoții au vizat un palat englez în septembrie, dispărând cu o toaletă din aur solid, evaluată la 6 milioane de dolari.

Opera de artă complet funcțională a fost expusă la Palatul Blenheim, fosta casă a fostului prim-ministru britanic Winston Churchill, Oxfordshire. Compania de asigurări a palatului a oferit o recompensă de 124.000 USD în speranța de a găsi WC-ul. Cu toate acestea, ancheta este încă desfășurare.

Într-o pledoarie directă către hoți, artistul italian Maurizio Cattelan a spus: „Dragi hoți, vă rog, dacă citiți acest lucru, anunțați-mi cât de mult vă place piesa și cum se simte că face pipi pe aur”.

Bărbatul condamnat la închisoare pentru că a lipsit din juriu

Un bărbat din Florida, selectat pentru a face parte dintr-un juriu civil, a fost condamnat la 10 zile de închisoare după ce a dat peste cap procesul, lipsind din boxa juraților.

Judecătorul l-a găsit pe Deandre Somerville, în vârstă de 21 de ani, disprețuitor față de instanță, după ce a ratat procesul și nu a sunat pentru a explica ce s-a întâmplat.

Astfel, judecătorul l-a condamnat pe Somerville la 10 zile de închisoare, 150 de ore de serviciu în folosul comunității, o scuză scrisă de cel puțin 100 de cuvinte, un an de probă și 233 de dolari în taxe, potrivit documentelor judiciare.
Somerville a atacat sentința după ce a petrecut 10 zile în închisoare. Judecătorul și-a redus inițial sentința, apoi a abandonat-o, scrie CNN.