Marian Oprişan a declarat că PSD se află într-o „situaţie fericită”, ca urmare a condamnării lui Liviu Dragnea. În urma eșecului de la alegerile europarlamentare din acest an, Dragnea trebuia să piardă funcţia de preşedinte PSD.

Oprişan s-a declarat mulţumit că premierul nu mai este constrâns să asculte de ordinele fostului lider al PSD.

„Nu cred că se poate pune problema că l-a acceptat, cred că i-a fost impus ulterior devenirii domniei sale ca premier al României, dar să nu intrăm în amănuntele asta, pentru că sunt istorie. (…) Nu a acceptat lucrul acesta, tocmai din acest motiv ne aflăm în situaţia asta, după părerea mea, chiar una fericită aş putea spune. (…) Nu vreau să vorbesc despre chestia asta, dar vreau să vă spun că o situaţie fericită în care, din punctul meu de vedere, doamna Dăncilă este preşedintele interimar al Partidului Social Democrat şi primul ministru al Guvernului României. Nu vreau să intru în amănunte, dar ştiţi foarte bine că după pierderea alegerilor domnul Dragnea nu mai putea rămâne preşedintele Partidului Social Democrat. Ne-a luat-o Justiţia înainte.”, a spus Oprişan.

Nu este pentru prima oară când au existat tensiuni între cei doi. Liderul Organizaţiei PSD Vrancea, Marian Oprișan, a declarat că, de când a ajuns la Bucureşti, Liviu Dragnea s-a metamorfozat şi se crede „din când în când stăpân al partidului”. Pe de altă parte însă, el a spus că Dragnea, „deşi mai greşeşte din când în când, e băiat bun”. 

„În 2019 se finalizează şi mandatul lui Dragnea şi al conducerii centrale a partidului. Trebuie făcut un congres şi alegeri pentru preşedintele partidului. Dragnea mai greşeşte din când în când, dar e băiat bun. Unii se mai cred stăpânii PSD. Eu sunt acelaşi Marian Oprişan, Liviu Dragnea s-a cam metamorfozat de când a ajuns la Bucureşti, în preşedintele partidului cu anumite valenţe, mai face din când în când pe stăpânul partidului", a declarat Marian Oprişan.”, a declarat Oprișan în urmă cu mai multe luni.