Evenimentul Zilei > Politica > Oprea, propus de Ponta ca premier interimar, a ajuns la Cotroceni, pentru o discuţie cu Iohannis
Oprea, propus de Ponta ca premier interimar, a ajuns la Cotroceni, pentru o discuţie cu Iohannis

Oprea, propus de Ponta ca premier interimar, a ajuns la Cotroceni, pentru o discuţie cu Iohannis

Vicepremierul Gabriel Oprea, propus de către premierul Victor Ponta, aflat în Turcia, să preia interimar postul de prim-ministru, a ajuns la Palatul Cotroceni pentru o discuţie cu preşedintele Klaus Iohannis.

Gabriel Oprea a ajuns la Palatul Cotroceni luni după-amiază, în jurul orei 15.00, susține mediafax.ro.

Duminică, premierul Ponta a anunţat că medicii turci care l-au operat au decis că poate fi externat, dar îşi va relua activitatea normală într-o perioadă de până la 28 de zile, astfel că îi va cere preşedintelui Iohannis să îi încredinţeze vicepremierului Oprea atribuţiile de prim-ministru în acest interval.

Dacă preşedintele Iohannis va semna decretul de numire, Oprea va avea inclusiv atribuţia de a conduce şedinţele de guvern.

Premierul Ponta a declarat, duminică seară, la Antena 3, că l-a propus pe Gabriel Oprea la şefia interimară a Guvernului deoarece este singurul vicepremier şi că nu a discutat cu preşedintele Iohannis, ci doar i-a scris pe această temă, menţionând că nu a mai vorbit cu şeful statului ”de când acesta a ieşit şi a spus să vină Guvernul PNL”.

”Există un singur vicepremier votat de Parlament şi aşa este logic şi normal. Este o chestiune normală şi constituţională să fie Gabi Oprea”, a afirmat Ponta.

Întrebat dacă s-a consultat cu şeful statului în această privinţă, Ponta a spus că nu a mai vorbit cu acesta de când ”a decis să fie preşedintele PNL, ci nu preşedintele României şi a ieşit la televizor să spună să plece Ponta şi să vină Guvernul PNL”.

"Am avut toate discuţiile, cele mai civilizate, mai umane, mai instituţionale cu preşedintele Iohannis de la preluarea de către acesta a mandatului de preşedinte şi până la 5 iunie, când a hotărât să fie iar preşedintele PNL. În loc să spună că nu se bagă în justiţie, nu dă ordine în justiţie să schimbe guverne, nu dă ordine Parlamentului, a avut o o atitudine total incorectă din punct de vedere instituţional. Astfel, cred că trebuie să colaborăm strict instituţional, cum am făcut cu Băsescu, care nu a fost niciodată preşedintele României, ci a fost preşedintele unei găşti de mafioţi", a spus Ponta la Antena 3.

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.