Evenimentul Zilei > Actualitate > Operațiunea ”Hydra” în plină desfășurare. Traficanții de droguri din două județe, prinși cu sute de doze
Operațiunea ”Hydra” în plină desfășurare. Traficanții de droguri din două județe, prinși cu sute de doze

Operațiunea ”Hydra” în plină desfășurare. Traficanții de droguri din două județe, prinși cu sute de doze

Polițiștii de la combaterea criminalității organizate au efectuat miercuri dimineață mai multe percheziții în Reșița, Caransebeș și Lugoj. Operațiunea „Hydra“ este în plină desfășurare și are în vvedere dealerii de droguri care alimentau cluburile din cele trei municipii.

Sub coordonarea unui procuror DIICOT – Craș Severin, miercuri au avut loc un număr de 13 percheziţii domiciliare (pe raza municipiilor Reșița, Caransebeș și Lugoj), în locații folosite de suspecţi. La percheziții au fost găsite circa 200 de doze de substanțe psihoactive, droguri de risc și alte bunuri. Au fost puse în executare 19 mandate de aducere şi sunt audiate alte persoane în calitate de martor.

Dealerii de droguri au început să fie monitorizați de anul trecut. „A fost demarată Operațiunea denumită Hydra, în care, până în prezent, au fost identificate un număr de 19 persoane față de care s-a început urmărirea penală pentru efectuarea de operaţiuni cu produse, ştiind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive, iar față de două dintre acestea și pentru trafic de droguri de risc. În baza mijloacelor de proba s-a stabilit că în perioada 2017 – 2018 pe raza municipiilor Reșița și Caransebeș au acționat mai multe persoane, care au distribuit în rândul tinerilor substanțe susceptibile a avea efect psihoactiv. Acestea preluau substanțele din diverse surse, în special furnizori de pe raza județului Timiș, după care le împărțeau în doze și le distribuiau“, informează procurorii DIICOT.