Evenimentul ZileiSocialOperațiune dramatică de salvare la Tulcea. Două minore căzute într-o carieră, scoase de pompieri

Operațiune dramatică de salvare la Tulcea. Două minore căzute într-o carieră, scoase de pompieri

Operațiune dramatică de salvare la Tulcea. Două minore căzute într-o carieră, scoase de pompieri
Pompierii ISU Tulcea au acționat contracronometru pentru salvarea a două minore și a cățelușului care le acompania, care căzuseră pe marginea unei cariere care are cel puțin 100 metri adâncime. Cele două fete au fost predat echipajelor de la Ambualnța Tulcea.

Alerta s-a dat înainte de ora 17:00, când un apel la numărul unic de urgență 112 anunța că două fete, ambele de 15 ani, s-au pierdut în zona pădurii Bididia. Cea care a sunat era mama uneia dintre minore. După câteva momente a venit și al doilea apel, de la una dintre fete, spunând că nu știu unde se află. Un echipaj al ISU Tulcea a fost trimis spre pădurea Bididia.

Dispecerul a păstrat legătura prin telefon cu minorele, în timp ce echipajul de pe autospecială înconjura dealul Bididia cu sirenele pornite pentru a încerca să repereze fetele, spune purtătorul de cuvânt al ISU Tulcea, Florentin Daciu. Cele două, care din fericire au fost văzute, erau pe marginea carierei, care în acel loc are aproximativ 100 de metri adâncime. Fata care sunase era extenuată.

Autospeciala de stingere s-a grăbit pe drumul accidentat al carierei, până în vârf.  Plutonier major Iulian Arhire a coborât în rapel, cu încă o cască și un brâu. Cu ajutorul colegilor a reușit să o scoată pe prima, cea care era în cel mai mare pericol. Apoi a urmat cea de a doua. Poziția era dificilă și nu putea să ajungă ușor la ea, mai ales pentru a o asigura.

Vântul sufla cu putere, ceea ce a făcut și mai greoaie intervenția salvatorilor. După extragerea celei de a doua fete, pomperii au coborât și l-au scos și pe cățelușul care le însoțise. Cele două moniore, înghețate și speriate, au fost preluate de o ambulanță și transportate la Spitalul Județean Tulcea. Intervenția pompierilor a durat aproximativ o oră din momentul primirii primului apel.

 


Accesează: