Evenimentul Zilei > Monden > Blitz news > Operațiune de amploare a piloților de la M.A.I. Imaginile sunt de-a dreptul spectaculoase
Operațiune de amploare a piloților de la M.A.I. Imaginile sunt de-a dreptul spectaculoase

Operațiune de amploare a piloților de la M.A.I. Imaginile sunt de-a dreptul spectaculoase

Piloții M.A.I au desfășurat o acțiune de amploare în vârf de munte, iar imaginile surprinse sunt de-a dreptul spectaculoase.

Joi, cadrele militare de la M.A.I. au desfășurat o operațiune de amploare la Stația Meteo de la Vârful Omu.

„Operațiune în vârf de munte

144 de tone de materiale de construcții sunt transportate cu un elicopter Mi-17 la Stația Meteo de la Vârful Omu. Misiunea se desfășoară la solicitarea Administrației Naționale de Meteorologie, în perioada 14-30 aprilie”, transmise Inspectoratul General de Aviație al M.A.I.

„În perioada 14-30 aprilie are loc transportul materialelor de construcție pentru lucrările de reabilitare și modernizare ale Stației Meteorologice de la Vârful Omu. Este o operațiune anevoioasă pentru că se desfășoară în condiții de iarnă la o altitudine de 2505 metri în Munții Bucegi, unde stratul de zăpadă depășește în această perioadă 180 de centimetri grosime.

Această operațiune dificilă a fost posibilă cu sprijinul Departamentului pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne, al Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne care participă cu o resursă de zbor pentru a asigura transportul a 144 de tone de materiale de construcție.

Echipa tehnica de la sediul central al Administrației Naționale de Meteorologie, colegii de la Centrul Meteorologic Regional Muntenia și de la Stația Meteorologică Vârful Omu au avut o contribuție importantă la aceasta acțiune.

Mulțumim sprijinului acordat de către Departamentul pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne și  Inspectoratului General de Aviație al Ministerului Afacerilor Interne precum și tuturor colegilor implicați!”, transmite M.A.I.

Un avion al MAI s-a prăbușit în Mureș

Un avion MIG 21 Lancer s-a prăbuşit, marţi, în apropiere de Reghin, judeţul Mureş. Pilotul aeronavei MIG 21 LanceR care s-a prăbuşit, marţi, în judeţul Mureş se află în stare stabilă, fiind conştient şi cooperant, informează Ministerul Apărării Naţionale (MApN).

Potrivit unui comunicat transmis de instituţie, avionul era de la Baza 71 Aeriană Cîmpia Turzii şi efectua un zbor de instrucţie. Aparatul s-a prăbuşit în jurul orei 14,30 în apropierea localităţii Dedrad, judeţul Mureş, într-o zonă nelocuită.

Pilotul a reuşit să execute manevra de catapultare şi este în stare stabilă, conştient şi cooperant cu echipele de intervenţie ajunse la faţa locului, precizează MApN.

Conducerea bazei aeriene a pus în aplicare de urgenţă planul de intervenţie în astfel de situaţii, iar o comisie numită la nivelul Statului Major al Forţelor Aeriene se va deplasa la locul prăbuşirii pentru investigarea evenimentului, se mai arată în comunicat.

Ulterior, pilotul aeronavei MIG 21 a fost transportat cu un elicopter SMURD la un spital din Târgu Mureş, informează Inspectoratul General al Aviaţiei.

CITEȘTE ȘI  Ce se va întâmpla după Paşte cu elevii din clasele terminale aflate în scenariul roşu
CITEȘTE ȘI EXCLUSIV EVZ. Clotilde Armand şi-a măturat curtea palatului de 4 milioane de euro, din Bucureşti. Filmare de colecţie VIDEO

CITEȘTE ȘI Exclusiv. Românii din Africa, în pandemie. Viața între șamani, „medicina de casă” cu grăsime de șarpe boa și vaccinul european