Evenimentul Zilei > Actualitate > Lovitură grea pentru proxeneții din Tulcea. Zece persoane arestate într-o operațiune de amploare. VIDEO
Lovitură grea pentru proxeneții din Tulcea. Zece persoane arestate într-o operațiune de amploare. VIDEO

Lovitură grea pentru proxeneții din Tulcea. Zece persoane arestate într-o operațiune de amploare. VIDEO

Mai multe persoane acuzate de proxenetism au fost arestate de Tribunalul Tulcea pentru o perioadă de 30 de zile, într-un dosar instrumentat de DIICOT.

Un număr de zece proxeneți care au câștigat în jur de un milion de euro din exploatarea sexuală a unor tinere au fost arestați. Aceștia aveau baza în orașul Măcin și acționau pe raza județului Tulcea.

În cursul zilei de miercuri, procurorii DIICOT au anunțat că au dispus reținerea pe o perioadă de 24 de ore a 12 inculpați. Aceștia au fost acuzați de constituirea unui grup infracțional organizat și proxenetism. Ulterior, Tribunalul Tulcea a dispus arestarea preventivă a 10 inculpați din cei 12 care au fost reținuți inițial, pentru o perioadă de 30 de zile.

„La data de 19 aprilie a.c., polițiști Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Constanța și ai Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Tulcea, împreună cu procurorii DIICOT. – Biroul Teritorial Tulcea, au efectuat 10 percheziții domiciliare, în orașul Măcin, județul Tulcea, în cadrul unei acțiuni ce vizează destructurarea a 3 grupuri infracționale organizate, specializate în comiterea infracțiunilor de proxenetism”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române.


Caz şocant în Tulcea! Trei bărbaţi au abuzat o minoră. Imaginile crunte, postate pe internet


Proxeneții au acționat timp de zece ani

Conform comunicatului, în perioada 2011 – 2021, s-au constituit trei grupări infracționale organizate în orașul Măcin, județul Tulcea. Membrii acestor grupări racolau tinere pe care le convingeau să se prostitueze. Astfel, ei obțineau venituri din exploatarea acestora.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada anilor 2011-2021, 18 persoane ar fi constituit trei grupuri organizate, în scopul comiterii infracțiunii de proxenetism, determinând tinere să practice prostituția în străinătate, obținând sume de bani din aceste activități.

Astfel, cele trei grupuri infracționale organizate au obținut, din practicarea prostituției, aproximativ 1.000.000 de dolari, bani cu care ar fi construit mai multe imobile (case), în orașul Măcin și ar fi achiziționat automobile și alte bunuri”, se mai arată în comunicatul emis de Poliția Română.

Percheziții la zece locații din Măcin

Procurorii DIICOT au făcut 10 percheziții domiciliare în orașul Măcin, în urma cărora au fost ridicate 5 autoturisme de lux, mai multe telefoane mobile și suma d.e 25.000 de euro. De asemenea, investigatorii au mai ridicat și o serie de înscrisuri cu valoare probatorie.

„În urma perchezițiilor efectuate, au fost identificate și indisponibilizate 5 autoturisme, 25.000 de euro, telefoane mobile, precum și documente”, se mai arată în comunicat.

Citește și: 

Ancheta DIICOT. Interlopii închiși în penitenciare recrutau tinere pentru prostituție

Încă o rețea de traficanți de droguri descoperită de DIICOT în București. Foto