Evenimentul Zilei > Social > Ce se va întâmpla după Paşte cu elevii din clasele terminale aflate în scenariul roşu
Ce se va întâmpla după Paşte cu elevii din clasele terminale aflate în scenariul roşu

Ce se va întâmpla după Paşte cu elevii din clasele terminale aflate în scenariul roşu

Sorin Cîmpeanu solicitat să fie analizată posibilitatea ca elevii din clasele terminale, a VIII-a şi a XII-a, aflate în scenariul roşu să revină cu efective complete la cursuri după vacanţa de Paşte.

Ministrul Educaţiei a vorbit despre cum va avea loc revenirea copiilor la şcoală după vacanţa de Paşte: „În verde, toţii elevii cu prezenţă fizică, în galben şi roşu, învăţământul primar, inclusiv clasa pregătitoare, grădiniţele şi clasele terminale. Am solicitat astăzi să fie analizată posibilitatea de eliminare a condiţiei care vizează înjumătăţirea efectivelor în clasele terminale în scenariul roşu.

Am explicat că nu are niciun fel de logică atâta vreme cât în aceaşi şcoală, pe acelaşi palier, două clase identice, cei de clasa a IV-a pot veni cu prezenţă fizică efectiv complet, şi e foarte bine, cei de clasa a VIII-a care au de susţinut, atenţie – examenul naţional începe în luna iunie, evaluarea naţională, trebuie să vină doar jumătate”, a declarat joi ministrul Sorin Cîmpeanu.

Cîmpeanu: Fiecare zi pierdută pentru aceşti copii înseamnă o aprofundare a riscului de eşec total în educaţie

Ministrul Educaţiei a spus că a mai cerut joi ca şcolile speciale să fie deschise integral cu prezenţă fizică începând cu data de 5 mai, la revenirea din vacanţă, respectiv 10 mai pentru elevii din clasele terminale.

„Sunt peste 27.000 de elevi cu cerinţe educaţionale speciale, sunt elevi care în cea mai mare parte au nevoie de cabinete de stimulare polisenzorială, de cabinete de stimulare psihomotrică, de cabinete de logopedie, au nevoie de kinetoterapie. Dacă cineva îşi imaginează că aceşti peste 27.000 de elevi pot primi aceste elemente în online sau acasă se înşală amarnic. Fiecare zi pierdută pentru aceşti copii înseamnă o aprofundare a riscului de eşec total în educaţie”, a mai declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul Educaţiei a mai anunţat faptul că săptămâna viitoare va fi făcută o analiză, o fotografie de moment din perspectiva ratei de infectare, pentru a se vedea dacă se va putea permite prezenţă fizică mai mult decât în scenariile care sunt deja anunţate.