Evenimentul ZileiSocialSorin Cîmpeanu: „Decalajele sunt mari între rural și urban, iar predarea online este ca plecarea pe Lună”

Sorin Cîmpeanu: „Decalajele sunt mari între rural și urban, iar predarea online este ca plecarea pe Lună”

Sorin Cîmpeanu:  „Decalajele sunt mari între rural și urban, iar predarea online este ca plecarea pe Lună”
Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a vorbit despre învățământul online și a explicat care este diferența dintre rural și urban.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că mizează pe Educație”. Referitor la proteste, Sorin Câmpeanu a declarat:„Educația cu siguranță te ferește de opinii nefondate, de manipulare sau de fake-news”.

Întrebat care este nivelul impus privind orele de recuperare, ministrul Educației a spus că pragul este 6 la mie pentru orele de recuperare la școală. „Elevii s-au înscris pentru că nu au făcut față online-ului, deci orele de recuperare vor avea loc față în față”. Deci orele de recuperare ale elevilor, în situațiile în care vor avea loc, nu se vor susține online.

Decalajele sunt mari între rural și urban

Moderatorul a întrebat despre perspectivele predării online și despre stadiul actual. Sorin Câmpeanu a declarat:”Decalajele sunt mari între rural și urban, iar predarea online este ca plecarea pe lună… Săcele este doar un exemplu”. El și-a susținut opinia obiectând: ”Nu există stat care să pretindă că poate face eficient educație și învățământ online”. Ministrul Educației a conchis:”Suntem departe de ceea ce ar trebui să fim”.

În privința vinovăției privind decalajul înregistrat în învățământ în anul școlar desfășurat sub însemnul pandemiei, Sorin Câmpeanu a spus:”Cei mai vinovați sunt elevii, apoi cadrele didactice și apoi noi ca n-am făcut suficient.”

Teste non-invazive în școli din mai 2021

Ministrul Educației și-a exprimat convingerea că ”testele non-invazive în școli vor avea loc din mai 2021”, fără personal medical. De asemenea, el și-a exprimat susținerea pentru desfășurarea școlii în vacanța din aprilie pentru a se recupera întârzierile.”Am avea șansa ca aceste zile de vacanță în aprilie să fie cu prezență fizică în școli” dacă patru condiții ar fi îndeplinite.

Sorin Câmpeanu a mai susținut că lupta împotriva COVID-19 continuă și în vacanță, făcând apel la părinți să-și îngrijească elevii corespunzător și să nu-i expună pericolului.”Sunt prezumate aceste scăderi ale riscurilor de infectare din vacanță”.

 

 


Accesează: