Omul de afaceri clujean Ioan Bene a fost prins în Italia

Omul de afaceri clujean Ioan Bene a fost prins în Italia

Omul de afaceri Ioan Bene, căutat în toată Europa pentru că nu s-a prezentat la Poliție ca să fie dus la închisoare după ce a fost condamnat în urmă cu o lună pentru fapte de corupție, a fost găsit în Italia, săptămâna trecută.

Reprezentanții Inspectoratului Județean de Poliție Cluj au confirmat, pentru publicaţia Actual de Cluj, că Bene a fost găsit în Italia, fără a preciza însă dacă acesta s-a predat sau a fost identificat de autorități. „A fost identificat în urma unor activități polițienești”, spun reprezentanții IPJ Cluj, citând din documentul de informare al poliției italiene.

Italienii au notificat autoritățile române în 20 februarie, la o zi după ce Bene a fost găsit în localitatea Manduria. Bene urmează să fie extrădat în baza mandatului european de arestare.Amintim faptul că imediat după anunţarea sentinţei, în data de 31 ianuarie, avocatul lui Ioan Bene, Mihai Neamţu, a declarat, că omul de afaceri este plecat „în concediu”, acesta neputând preciza dacă este în ţară sau în străinătate.

Condamnat în dosarul lui Horia Uioreanu

Ne puteți urmări și pe Google News

Omul de afaceri clujean Ioan Bene a fost dat în urmărire internațională după ce a fost condamnat la o pedeapsă de 3 ani și 8 luni de închisoare cu executare, în dosarul „Mită la CJ” și nu a fost găsit de polițiști pentru a fi încarcerat la Gherla. Omul de afaceri a a primit această pedeapsă pentru dare de mită în formă continuată, fals în înscrisuri sub semnătură privată în forma participaţiei improprii ca instigator, şi spălare de bani.

În același dosar, care viza inclusiv trucarea unei licitații la Aeroportul Internațional Cluj, a fost condamnat şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Cluj, Horia Uioreanu, la 6 ani şi 4 luni de închisoare. Bene mai este cercetat şi într-un alt dosar de către procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti pentru infracţiuni de evaziune fiscală şi de spălare de bani.