În 2005, Raghuram Rajan, pe atunci consilier economic în cadrul FMI, a avut o poziție extrem de radicală în cadrul întâlnirii anuale a celor mai prestigioși economiști și bancheri de la Jackson Hole, Wyo., cu o prezentare la care nu se aștepta nimeni. 

Comunitatea de investitori din SUA era încrezătoare în creșterea economică accelerată din acea perioadă și stabiltatea financiară, dar Rajan avea o opinie contrară. 

Piețele financiare tot mai complexe, care dezvoltaseră instrumente complicate precum credit-default swaps făcuseră sistemul financiar global mult mai riscant. Concluziile au fost considerate o blasfemie la acea vreme. Cu toate astea, în 2008, la trei ani după această prezentare, viziunea sa s-a dovedit o profeție. 

În prezent, Rajan, noul guvernator al băncii centrale din India, este din nou îngrijorat. 

De această dată, temerea sa este legată de fondurile extreme de ieftine generate de politica monetară a Federal Reserve și alte bănci centrale politici menite să combată criza. 

Dobânzile scăzute pe termen lung și programele neortodoxe prin care se încearcă stimularea creșterii economice ar putea genera noi probleme pe piețele financiare.