Evenimentul Zilei > Social > Omenirea trebuie să-și găsească un loc unde să se refugieze de pe Pământ, pentru ca specia să supraviețuiască
Omenirea trebuie să-și găsească un loc unde să se refugieze de pe Pământ, pentru ca specia să supraviețuiască

Omenirea trebuie să-și găsească un loc unde să se refugieze de pe Pământ, pentru ca specia să supraviețuiască

Un profesor de la Universitatea Harvard a vorbit despre importanța intensificării cercetărilor spațiale, pentru a oferi omenirii o alternativă în cazul unui dezastru.

Cercetătorii de la Universitatea Harvard solicită fonduri, Guvernului Statelor Unite ale Americii (SUA), pentru a aprofunda cercetările legate de viața extraterestră. Avi Loeb, profesor și astrofizician la celebra instituție de învățământ a explicat că majoritatea membrilor comunității științifice ridiculizează adesea ideea existenței extraterestre. Între timp, el a făcut eforturi pentru a urmări presupuse dovezi, cum ar fi observații ale apariției OZN-urilor și alte întâmplări interstelare.

Subiectul OZN-uri a captat atenția și cercetătorilor de la Universitatea Harvard

„Ar trebui să fim ghidați de dovezi. În ceea ce privește OZN-urile, ar trebui să obținem mai multe date despre acest fenomen și să facem parte din programul de cercetare științifică pe care îl avem”, a afirmat profesorul Avi Loeb, conform earthmysterynews.com.

El a mai spus că muți oameni preferă să rămână în zona de confort a informației, decât să primească informații despre obiectele zburătoare neidentificate. Omul de știință a pledat pentru normalitatea inspectării tuturor obiectelor pe orbita Pământului, comparându-l cu „mersul pe plajă”. „De cele mai multe ori vezi roci sau scoici care au fost produse în mod natural, dar din când în când s-ar putea să vezi o sticlă de plastic care să-ți spună că există civilizație acolo.”

Trebuie găsit un refugiu pentru omenire, în cazul unui cataclism

Tot pe această temă, Avi Loeb a mai vorbit despre necesitatea reluării programului spațial Apollo și despre necesitatea explorării altor planete din Univers, conform sursei citate. El a concluzionat că umanitatea are viitor în spațiu. Și trebuie să găsească un refugiu în cazul în care pe Pământ se va înregistra un cataclism care ar pune specia în pericol.

„Cred că viitorul umanității este în spațiu, deoarece în prezent toate ouăle noastre se află într-un coș, aici, pe Pământ. Și există riscul ca o catastrofă să distrugă tot ceea ce este prețios pentru noi și trebuie să ne gândim la răspândirea ouălor în mai multe coșuri”, a mai explicat, metaforic, profesorul de la Universitatea Harvard.