Vasile Blaga poate a dat un avertisment celor care se cred mai puternici în partid decât sunt în realitate. Cu siguranţă, aceia pe care i-a avut în vedere Vasile Blaga ştiu să recepteze mesajul’, a spus Oltean, eschivându-se în a nominaliza pe cei vizaţi.
Pe de altă parte, vicele PDL a apreciat că secretarul general al partidului, dacă va intra în cursa pentru şefia democrat-liberalilor, “poate fi unul dintre cei mai bine cotaţi candidaţi ai partidului la funcţia de preşedinte şi cu certitudine, dacă ar fi să candideze, are şanse absolut reale”.
Voinescu: Blaga e aproape un mit în PDL
La rândul său, deputatul Sever Voinescu este de părere că o candidatură a lui Blaga “i-ar descuraja” pe mulţi care şi-ar dori să intre în cursa pentru şefia  PDL.
“Cred că domnul Blaga este în memoria colectivă a PDL aproape un mit. Prin urmare, sunt convins că o candidatură a domniei sale ar strânge foarte multe voturi.(…) Când ai un candidat foarte puternic sunt mulţi care probabil s-ar descuraja”, a spus Voinescu.

După recenta demisie de la Interne, Vasile Blaga a făcut ieri o nouă mutare- surpriză. Invitat în emisiunea "100%", la postul B1, secretarul general al PDL a anunţat că nu exclude ideea de a candida la congresul din primăvară pentru funcţia de preşedinte al partidului "dacă lucrurile se vor tensiona" în interior.

Concret, "tensiunile" au fost echivalate de Blaga cu încercările "unor colegi" de a-şi crea "platforme în interior criticând alţi colegi" sau "de a-şi face notorietate criticând partidul pe bloguri". Condiţia pusă de Blaga pentru o eventuală candidatură: un pas înapoi al lui Emil Boc.