Evenimentul ZileiActualitateNoi dezvăluri în scandalul cu celebrul politolog francez Olivier Duhamel

Noi dezvăluri în scandalul cu celebrul politolog francez Olivier Duhamel

Noi dezvăluri în scandalul cu celebrul politolog francez Olivier Duhamel
Celebrul politolog francez, Olivier Duhamel, acuzat de fiica sa vitregă, Camille Kouchner, că ar fi abuzat pe fratele ei geamăn când erau adolescenți, a demisionat din toate funcțiile.

Scandalul abuzurilor zguduie elita stânga franceză. Camille Kouchner este fiica în vârstă de 45 de ani a fostului ministru și cofondator al Medici Fără Frontiere.

Cea mai mare parte a adolescenței a trăit-o cu al doilea soț al mamei sale, celebrul politolog de stânga Olivier Duhamel, preşedinte al Fundaţiei Naţionale pentru Ştiinţe Politice.

Olivier Duhamel este profesor la Sciences Po, Institutul de Studii Politice din Paris, leagănul elitei politico-media-economice a Franţei.

Celebrul politolog francez Olivier Duhamel, anchetat

„La Familia grande” este titlul cărţii biografice semnate de Camille Kouchner.

Cartea, publicată de editura Seuil, a fost lansată în librării pe 7 ianuarie, dar pe baza unor fragmente publicate în zilele precedente în presa franceză, procurorul din Paris, Remy Heitz, a decis să deschidă o anchetă.

„Aveam 14 ani şi nu am făcut nimic (…). Aveam 14 ani, ştiam şi nu am spus nimic”, a scris Camille Kouchner în cartea sa.

Dezvăluirile senzationale cuprinse în cartea lui Kouchner Camille a determinat pe tatăl vitreg să demisioneze din toate funcţiile.

„Fiind obiectul unor atacuri personale şi dornic să protejez instituţiile în care lucrez, pun capăt îndatoririlor mele”, a scris pe Twitter cunoscutul politolog, expert în drept constituțional.

Fundaţia Naţională pentru Ştiinţe Politice (FNSP), al cărei preşedinte a fost Olivier Duhamel, a luat act de demisia sa „din motive personale”.

Presa din Franţa i-a solicitat un punct de vedere  lui Olivier Duhamel cu privire la acuzaţii. Politologul nu a dorit să răspundă, declarând că nu are „nimic de spus”.

„Toată lumea știa despre abuz”

Directorul Sciences Po, Frédéric Mion, a spus că este „ teribilă, nemaiauzită şi înspăimântătoare” povestea cu Olivier Duhamel.  Mion a explicat că „a aflat de aceste acuzații grave de la presă”.  Şi totuşi au existat zvonuri dar le-a refuzat categoric.

„Mi-a lipsit discernământul”, recunoaște Mion, respingând totuși cererile de demisie formulate de unele grupuri de studenți. „Nu am participat niciodată la un conplot al tăcerii”, scrie ilgiornale.

 


Accesează: