Evenimentul Zilei > Social > O cale mai rapidă decât vaccinul pentru a opri coșmarul pandemiei
O cale mai rapidă decât vaccinul pentru a opri coșmarul pandemiei

O cale mai rapidă decât vaccinul pentru a opri coșmarul pandemiei

Savanții olandezi de la Universitatea Utrecht au descoperit un anticorp despre care spun că ar putea neutraliza SARS-Cov-2. Testele pe oameni ar putea începe în curând. Ziarul italian Il Giornale are toate amănuntele!  

“S-ar putea ca un anticorp să reuşească să neutralizeze Covid-19. Descoperirea aparţine Universității din Utrecht și în curând ar putea începe testele pe oameni.

După cum scrie Il Fatto Quotidiano, anticorpul în cauză, numit 47D11, conține două caracteristici care nu au fost găsite în anticorpii produși de pacienții vindecați de coronavirus.

În primul rând, este monoclonal, ceea ce înseamnă că este repetabil la infinit. Și, mai important, este neutralizant, adică reușește să localizeze SarsCov2 și să oprească dezvoltarea infecției în curs.

Luni, acest studiu poate revoluționar, efectuat de Universitatea din Utrecth, Erasmus Medical Center și de Harbour BioMed, a fost publicat în Nature Comunications.

O cale mai rapidă decât vaccinul

Tot luni, profesorul Maria Rita Gismondo de la spitalul Sacco din Milano a subliniat că „acesta este cel mai rapid mod de a ataca noul coronavirus, cu siguranță mult mai rapid decât vaccinul. Și din moment ce anticorpul are deja toate caracteristicile, îmi imaginez că experimentarea pe oameni poate începe curând”.

Misiunea 47D11 este  de a lovi virusul în caracteristicile cu ajutorul cărora acesta reușește să atace celulele umane. Vorbim despre deja cunoscutele proteine Spikes, cele care sunt localizate în partea externă a agentului patogen și care ajută virusul să dezvolte infecția.

Proteinele S-Spikes sunt împărțite în două tipuri: S1 și S2. Primele ajută virusul să pătrundă în celule, datorită enzimei Ace2.

Celelalte, în schimb, fac posibilă „aderarea: noului coronavirus la membrana celulară. Aici ar putea să intervină anticorpul 47D11, care atacă chiar proteina S1, blocând astfel dezvoltarea infecției.

CONTINUAREA ARTICOLULUI IN PAGINA URMATOARE