Evenimentul Zilei > Justitie > Ofițerul antidrog care l-a prins pe traficantul mexican, dezvăluiri incredibile
Ofițerul antidrog care l-a prins pe traficantul mexican, dezvăluiri incredibile

Ofițerul antidrog care l-a prins pe traficantul mexican, dezvăluiri incredibile

Ofițerul antidrog care l-a prins pe traficantul mexican, dezvăluiri incredibile! Cea mai periculoasă grupare de traficanţi de droguri din Mexic a fost destructurată şi cu ajutorul României.
Ofițerul antidrog care l-a prins pe traficantul mexican, dezvăluiri incredibile! Ofițer DCCO: Clanul Jalisco Nueva Generacion era de o violență extremă. Asasinul din Mexic făcea parte dintr-o grupare atât de violentă încât americanii o considerau teroristă.

Ofițerul antidrog care l-a prins pe traficantul mexican, dezvăluiri incredibile!

Bărbatul a aterizat pe aeroport ca un turist obişnuit. Acesta era însoţit de soţie şi cei doi copii mici  L-a şocat întâlnirea cu poliţiştii la coborârea din avion. Individul nu ştia că era emis un mandat de urmărie pe numele său.

Detaliile incredibile au fost dezvăluite de un ofiţerii antidrog, care au participat la misiunea de capturare:

Ofițer DCCO: „Sunt considerați, atât de statul mexican, cât și de statul american, o grupare teroristă. Anul trecut, în urma unor percheziții la membri grupării, au fost descoperite inclusiv drone cu explozibil plastic la bord. Și costumația și mașinile pe care le foloseau au un iz militar. Fapt pentru care sunt de foarte luat în seamă de toată lumea.

Sunt cunoscuți pentru corelarea faptelor de trafic de droguri cu cele de violență, torturarea unor persoane care au colaborat cu poliția. Persoane care au înșelat anumite tranzacții, sau pur și simplu grupări rivale.

Ei intenționau să organizeze transporturi de droguri prin România, destinație fiind țări din Europa de Vest, a relatat ofiţerul.

Ofițerul antidrog care l-a prins pe traficantul mexican, dezvăluiri incredibile!

Şi continuă: „În martie el a ajuns în România, însă operațiunea a început cu șase luni înainte, timp în care am cooperat cu autoritățile din Statele Unite, DEEA, Homeland Security și US Marshals. El a a venit ca turist, împreună cu o parte din familia sa.

Ulterior, intenționa să-și dezvolte rețeaua și rutele de transport ale drogurilor, din America de Sud către Europa. El a călătorit foarte puțin, din datele pe care le avem, nu a părăsit teritoriul continentului în care locuia, tocmai din frica pe care permanent traficanții de droguri din Mexic o au față de autoritățile din Statele Unite. Ei știu ceea ce fac și se gândesc că pot fi oricând capturați.

Și-a procurat un pașaport cu foarte puțin timp înainte de călătoria în România. Nu cred cred că s-a gândit vreun moment că în România va fi vorba de o procedură în care să fie implicate Statele Unite ale Americii”, a mai povestit ofiţerul DCCO.

Întrebat dacă traficantul și-a imaginat că venind în România vine într-un loc sigur, ofiţerul a răspuns:

Ofițer DCCO: „Exact. Din acest motiv a și venit atât de lejer. Nu toți traficanții, mai ales cei care au un rol bine definit într-o rețea, călătoresc atât de lejer și fără să fie însoțiți de persoane de încredere sau bodyguarzi”.

Care a fost reacția individul atunci când a aflat că există un mandat de arestare pe numele lui

Ofițer DCCO: „Inițial a fost foarte tăcut și reținut, probabil sunt învățați să reacționeze într-un fel atunci când, în orice țară, cineva din partea poliției îi abordează, dar ulterior, înțelegând că este vorba despre un act oficial emis de Departamentul de Justiției din SUA, și-a dat seama că este în legătură cu ceea ce se ocupă și din acel moment a fost uimit că până și aici cineva se ține după el. A fost arestat provizoriu în vederea extrădării, iar rudele s-au întors, la câteva zile distanță, în Mexic”, a declarat la Digi24.