Evenimentul Zilei > International > Ofițer din trupele speciale: „Împotriva lui Trump s-a organizat o revoluție colorată”
Ofițer din trupele speciale: „Împotriva lui Trump s-a organizat o revoluție colorată”

Ofițer din trupele speciale: „Împotriva lui Trump s-a organizat o revoluție colorată”

Tactici tipice „revoluțiilor colorate”, aplicate pentru răsturnarea liderilor străini, au fost folosite de opozanții lui Donald Trump pentru a împiedica realegerea lui.

Afirmația îi aparține unui fost ofițer în trupele speciale americane, care a cerut să își păstreze anonimatul.

„O revoluție colorată este o tactică pentru schimbarea regimului”, a declarat ofițerul, citat de Epoch Times. „Ceea ce văd că se produce este o insurecție marxistă care utilizează o revoluție colorată pentru a produce o schimbare de regim.”

The Transition Integrity Project, din 2019, spune ofițerul, este un indicator că evenimentele din jurul alegerilor prezidențiale de anul acesta au fost „orchestrate transparent” de „elemente marxiste din Partidul Democrat și de aliații lor marxiști din guverne străine”.

„Poate că lucrurile nu s-au aranjat pentru ei așa cum își doreau, pentru că, de fiecare dată când faci o operațiune de genul acesta, inamicul are și el un vot. Însă planul era să nu cedeze alegerile. Scopul aici nu a fost niciodată președinția”, a spus ofițerul. „Scopul opoziției a fost de a schimba fundamental țara. Ei atacă eficiența Constituției.”

Pentru a-și atinge acest scop, opoziția anti-Trump și-a concentrat principalul său efort pentru a afecta alegerile, a spus expertul în operațiuni speciale.

Unele dintre cele mai importante revoluții colorate au avut loc pe fondul tulburărilor declanșate de contestarea alegerilor.

În 2004, manifestații în masă în Ucraina, apărute în urma acuzațiilor de fraudare a alegerilor prezidențiale, câștigate de către candidatul pro-rus Viktor Ianukovici, au dus la o nouă rundă electorală, câștigată de data aceasta de către Viktor Iușcenko, candidatul susținut de Uniunea Europeană și de Statele Unite.

Tactici de manual

Ofițerul susține că tacticile utilizate de opoziția anti-Trump se găsesc în manualul forțelor speciale pentru răsturnarea unui guvern.

„Ceea ce vă spun se bazează pe toate doctrinele de război neconvențional. Poți merge la manualele noastre și găsi în ele informațiile despre care vă vorbesc. Aceste lucruri nu vi le spune un suporter fanatic al lui Trump. Aceste lucruri chiar se întâmplă.”

Ofițerul a vorbit apoi despre modul în care președintele Barack Obama și-a folosit cei opt ani de mandat pentru „a-și planta aliați politici în toate instituțiile”, pentru a crea un guvern „subteran” sau „din umbră”, sprijinit de presa mainstream și de insurgenți.

Revoluționari profesioniști

„Președintele fiind incapabil să-și pună propriii oameni în aparatul administrativ, am avut efectiv un al treilea mandat al lui Obama. Ajungem atunci la ce se întâmplă astăzi. Subteranii sunt elemente din guvern. Am văzut cum s-au opus ei președintelui, cum au încercat procesul de impeachment.”

Și expertul a continuat:

„Presa este auxiliarul din exterior. Singurul lucru care ne lipsește este o forță de gherilă veritabilă, și am greși dacă am crede că avem de-a face doar cu Black Lives Matter sau cu Antifa. În interiorul acestor mișcări sunt revoluționari profesioniști.”